Ще преосмислим дейността на Центъра за интеграция на учениците от малцинствата, заяви министър Вълчев

Ще преосмислим дейността на Центъра за интеграция на учениците от малцинствата. Това каза пред журналисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Попитан какъв е коментарът му за Центъра за интеграцията на учениците от малцинствата, в който работи организаторката на протеста срещу вицепремиера Красимир Каракачанов – Лиляна Ковачева, Вълчев посочи, че ще се преосмисли дейността на центъра. Министърът поясни, че центърът е създаден през 2005 г. като част от инициативата „Десетилетия на ромското включване“ и финансира проекти в областта на интеграцията на училища, детски градини и общини – т.е. само на публични организации и в малка част от партньорствата има такива с неправителствените организации.

Вълчев посочи, че по време на протеста Ковачева е била в неплатен отпуск. „Нямам основание да й търся дисциплинарна отговорност, всеки има право да си изрази позицията. Но не мисля, че това да организираш протест е в съответствие с добрата професионална култура на държавния служител. Тя ако иска да си изрази звучно и категорично отношението на протеста, можеше да го направи и като си подаде молба за прекратяване на служебните правоотношения. Аз дори самият не съм й работодател – работодател й е директорът на центъра“, обясни Вълчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България