Ще стане ли Красногорск Пърл Харбър на XXI-ви век?

Кошмарът от реакцията на Русия заради терора в „Крокус Сити Хол“ разбуни Запада

В. „Стампа“ вписа сред евентуалните организатори на касапницата Вашингтон и Киев

Скоро ще разберем как Путин ще използва клането в Красногорск и от това може би зависят съдбините ни

Дали кървавият атентат в концертната зала на сателитния на Москва град ще стане повод за безпардонно отмъщение
Ще се сдобие ли Красногорск със славата на Пърл Харбър? Тоест дали кървавият атентат в концертната зала на сателитния на Москва град ще стане повод за безпардонно отмъщение, какъвто се оказва през Втората световна война хавайското пристанище? В него през декември 1940 г. американският тихоокеански военноморски флот е на практика унищожен от Япония и по-късно гибелният гняв на Америка праща атомните бомби по Хирошима и Нагазаки. Защото както американците преди време, сега Владимир Путин също притежава неопровержимото алиби да отприщи на земята истински ад. Което според разтревожените политически наблюдатели в Западна Европа в този момент би предизвикало съвсем закономерно Третата световна война.

Сега Владимир Путин също притежава неопровержимото алиби да отприщи на земята истински ад.

Тероризмът по природа вече е полифоничен, полиглот, многовалентен, многозначителен, универсално приложим, много ясен в своите действия, брутален и лабиринтен в своите мотивации, тайнствено гробовен и в същото време болезнено видим. А след атаките срещу кулите-близнаци в Ню Йорк, срещу парижкия театър „Батаклан“ и срещу Мумбай, използването на терористичния акт стана повсеместно и достъпно за всички, като е все по-трудно да се разбере дали той е плод на някаква лудост или провокация на специални служби. В този, последния смисъл, тероризмът стана перфектен сценарий за онези страни, които приписват вътрешните си неуредици и беззакония на „великата универсална конспирация“, била тя с ислямски, руски, китайски или американски отпечатък. Но масовото изтребление на невинни хора днес е най-вече безупречно уравнение за онези, които използват престъпния и дребен бизнес на тероризма за решаване на егоистични геополитически проблеми и постигане на значими цели. Особено в епоха, където световната война?3 е на крачка разстояние - подчерта в италианския в. „Ла Стампа“ Доменико Куирико.

А доколкото до кръвопролитната атаката край Москва, според авторитетния анализатор разнообразието от налични следи, „писти“, е поразително - афганистански джихадисти, изгаряни от носталгия по предоставяните им някога щедро първи страници на вестници и списания; украинското КГБ, което не е забравило стила на обучавалите го стари съветски другари и се отплаща с лихвите за бомбите през изминалите дни; ЦРУ, което е знаело всичко и съвсем любезно е предупредило врага до степен да оповести предварително кървавия заговор; накрая дори авто-атентатът, обвинението в който е чудовищна прямота на отвратително отношение към Путин. Човекът е способен на всичко, гарантират специалистите по кремълска злоба, отбелязва Доменико Куирико, подчертавайки, че сега някои западни перфекционисти на военната лъжа се движат точно към това дяволско обяснение, а то на практика е улика срещу самите тях. Но въпросът на въпросите в момента не е кой е в основата на чутовното проливане на невинна кръв, а кого ще нарочи през следващите часове за виновен Путин?

Защото на базата на избора, който ще направи президентът на Русия и който може и да не вземе предвид действителните автори на конспирацията, ще бъдат заформени реакциите и последствията. А те могат да се окажат катастрофални за количеството фалшив мир, все още агонизиращ между Запада и Москва, като това би означавало развихрянето на ефекта на Пърл Харбър - неустоимата провокация, от която връщане назад няма.

Видиш ли ти, според споменатите перфекционисти на военните лъжи, провокацията била сътворена от таджиките - средноазиатските мюсюлманските кавказци, които често са сравнявани с тухли, изпечени в коптор от екстремизъм и готови за строеж на всевъзможни бастиони на предизвикателството. Лесно е за вярване, още повече, че ние живеем в ерата на безсмислени, абсурдни войни, в които бойците, за разлика от миналото, когато са били сигурни, че се жертват за кауза, отиват на смърт с чувството, че умират за нищо. Като тези извършители на изтреблението в Красногорск, които съвсем не са атентатори-самоубийци в името на божественото отмъщение срещу нечестивците - християни. Ако не друго, те са най-малкото карикатури на атентатори-самоубийци, трагична пародия на мъченици, идеалните акроними на тероризма от типа „направи си сам“. Които могат да бъдат спазарени за жълти стотинки от когото и да било, а после принадлежността им да бъде приписана на ИЗИС. Лесно, тъй като нейните водачи напоследък са склонни да поемат славно дори отговорността за смъртните случаи по магистралите, само и само за да покажат, че са активни в съзиданието на тяхното божие царство на праведници...

Но няма смисъл да си губим времето, за да търсим дали следите на командосите от Красногорск, изловени в края на краищата като кокошкари, водят към Украйна, както казват руснаците или към Турция и азиатските степи, както твърдят американците. По-важното е, че скоро ще разберем как Путин ще използва клането в Красногорск и от това може би зависят съдбините ни. Някои казват, че атаката срещу концертната зала в Красногорск го била отслабила, но забравят, че безпощадността му срещу чеченския джихад го направи това, което е - всепризнатият страховит лидер Путин. Като демонстрацията на мускули, мощното и непропорционално отмъщение са част от неговата система, те са необходими за неговото съществуване. И рискът от Голямата трета световна война се крие там.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Анализи