Южна Корея регистрира рекорден скок в заразените с коронавирус за денонощие

Южна Корея съобщи за най-големия досега ръст в рамките на денонощие на случаите на зараза с коронавирус, а министър-председателят призова за бдителност, за да се постигне сдържане на опасния скок, който увеличи смъртните случаи и претовари болниците, предаде Асошиейтед прес.

На Коледа Република Корея регистрира нови 1241 случая, потвърдени днес от агенцията за контрол и превенция на заболяванията. С тях общият брой на заразените достигна 54 770. През последните 24 часа са починали 17 пациенти с COVID-19. С тях броят на жертвите вече е 773.

Над 870 от новите случаи са от района около столицата, където живее половината от 51-милионното население на страната. Там значителен брой от заразите се свързват с лишените от свобода в голям затвор в Сеул.

Нови огнища се проявяват на всякакви места през последните седмици - болници, домове за стари хора и психиатрични клиники, църкви, ресторанти и военни поделения. Властите разшириха програмата за тестване, за да забавят ръста на разпространение. Само вчера бяха извършени над 118 000 теста. До 3 януари са силно ограничени събиранията на хора, националните паркове и ски курортите са затворени, а ресторанти, които обслужват групи от над петима души, биват глобявани.

Коментари

Задължително поле