"Юнайтед" удари рамо на "Сити"

„Манчестър Юнайтед“ удари рамо на градския съперник в борбата за титлата. „Червените дяволи“ не се дадоха на лидера „Ливърпул“ и направиха 0:0 в дербито на кръга в Англия. Така „мърсисайдци“ водят само с точка на „Сити“ в битката за златните медали.

Двубоят се игра на „Олд Трафорд“, а преди него домакините напръскаха тревата с... чесън. Работниците, които отговарят за поддръжката на тревното покритие, използваха специална смес с миризливото растение. Целта обаче не бе някакъв странен ритуал, с който „Юнайтед“ да получи предимство. Всъщност пръскането с чеснов разтвор помага за предпазване на тревата от паразити.

Заради миризмата или не, играчите на Юрген Клоп зациклиха. Те не успяха да вкарат гол за втори път в шампионата след 0:0 със „Сити“ в дерби мач в началото на октомври. Мохамед Салах, голямата звезда на лидера в класирането, продължава да се представя слабо срещу „Юнайтед“. От настоящите тимове в първенството той не е вкарвал само на "червените дяволи" и "Суонзи".

Но отборът от „Олд Трафорд“ продължават с отличното си представяне под ръководството на Оле Гунар Солскяер. С него начело, съставът победи отбори като „Тотнъм“ (1:0) за първенство. Успехи бяха постигнати и за ФА Къп срещу „Арсенал“ (3:1) и „Челси“ (2:0), все като гост. Сега не се даде и на „Ливърпул“.

Именно заради това на Острова се говори, че легендарният мениджър сър Алекс Фъргюсън иска тимът да назначи временния наставник за постоянно възможно най-скоро. Откакто пристигна на “Олд Трафорд” норвежецът има 11 победи в 14 мача с отбора.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят