Япония забрани влизането на чужденци до края на януари заради мутиралия щам на коронавируса

Япония днес забрани влизането на чужденци на своя територия до края на януари, след откриването на случаи на мутиралия щам на новия коронавирус, установен за първи път във Великобритания, предава ДПА.
До момента Япония е потвърдила общо 8 случая на новия вариант на коронавируся. Четирима души са настанени в болница, а други четирима, които нямат симптоми, са поставени под карантина, съобщи японското министерство на здравеопазването.

Пълната забрана бе наложена, след като в четвъртък Япония вече забрани влизането на новопристигащи чужденци, които не живеят постоянно в страната и са посетили наскоро Великобритания или Република Южна Африка.

Япония преживява ново покачване на случаите на коронавирус, с рекорден брой от 3881 новозаразени в събота. Досега страната успяваше да избегне мащабите на епидемията в Европа и САЩ, като има над 220 хиляди регистрирани заразени и около 3250 починали, отбелязва ДПА.

Днес беше съобщено за първа жертва на КОВИД-19 в японския парламент. Това е 53-годишният Юичиро Хата, бивш министър на транспорта от вече разпуснатата Демократическа партия. Той е син на бившия премиер Цутому Хата, заемал поста от април до юни 1994 г.

Коментари

Задължително поле