Ясен Петров взима Божинов в Китай

Lecce's Valeri Bojinov (C) celebrates at the end of the match after equalizing against Lazio during their Serie A football match in Rome's Olympic Stadium on April 21 ,2012 . AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE / AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE

 

Завърналият се наскоро в китайски футбол български треньор Ясен Петров може да привлече Валери Божинов в „Бейджин Конжу“. Според „Спортски журнал“, интерес към нападателя не липсва като самият играч все още не е сигурен в коя посока да поеме.

В неделя вечер бившият футболист на „Ювентус“, „Манчестър Сити“, „Фиорентина“ и куп други италиански клубове е бил на преговори в Швейцария. 30-годишният футболист е разговарял с ръководството на „Цюрих“, но в крайна сметка до сделка не се е стигнало.

Така във фаворит за подписа му се превръща именно тимът на Петров от второто ниво на китайския футбол.

Българският национал все още е собственост на „Партизан“, но въпреки това не замина с тима за лагера в Кипър. Желанието на „гробарите“ е да измъкнат макар и минимална трансферна сума предвид изтичащия му договор в края на сезона.

Турският „Трабзонспор“ също следи ситуацията около опитния играч, след като се провали в опита си да привлече Емануел Адебайор. Африканецът иска да се завърне в английския футбол и това е причината да откаже на „черноморските тигри“.

"Има някакво развитие, но все още няма нищо ясно – обясни самият Божинов пред „Спортал“. - Разбрахме се с ръководството да не пътувам за Кипър поне до първи февруари. Все пак при положение, че не се стигне до трансфер, ще пътувам за Лимасол, за да продължа подготовка с “Партизан“. Имам договор до края на този сезон, като докато съм част от този клуб ще се боря за титулярно място."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят