Арести за серийни крадци на коли

Шиндлера и Таратора отвлекли „Мерцедес” по метода „скъпа баничка”

Двамата са в Топ 10 на автоапашите у нас

Полицаи заловиха двама от най-известните крадци на коли, които с години тормозят половин София. Зад решетките са Любомир А. (37 г.), по прякор Таратора и Александър Я. (41 г.), известен още като Шиндлера, Торбата и Сашо Драгалевския.

Двамата дебнели във „Фолксваген Голф”, паркиран край търговски обекти на столичния булевард „Сливница”. Чакали да спре някой шофьор с прилична кола, да слезе да си купи закуска, като остави автомобила с работещ двигател, за да не изстива. Когато дошла жертвата им и зарязала своя „Мерцедес”, единият от апашите скочил и го подкарал, а другият го последвал с голфа.

Този метод за автокражби се използва в зимно време и се нарича „скъпа баничка” или „кола на ключ”. През 2012 г. Шиндлера се хвалел, че по студовете този сезон успял да спечели към 120 000 лв. като задигнал около 25 коли.

След сигнала за кражбата полицаи засекли мерцедеса и голфа да излизат от София в посока към Перник и погнали двата автомобила. Успели да ги спрат чак около миньорския град, където Шиндлера и Таратора били оковани с белезници. Те имали спътник на 35 години от пернишкото село Лобуш, но той не е задържан и ще бъде само свидетел по най-новото дело на апашите.

И двамата задържани са от Топ 10 на автокрадците у нас с десетки полицейски регистрации и дела. Шиндлер е известен като специалист по „кола на ключ”, а Таратора като експерт по джипове. Задигнатите коли карали за разфасоване в тайни автоморги в Пернишко.

Шиндлера стана особено известен през лятото на 2012 г., когато открадна АТВ и близо 40 души го гониха из столичния квартал „Горбуляне”. Разлютените хора заградиха няколко улици и сами го хванаха, след което Шиндлера получи „присъда” на място, която се наложи да излежава в болница.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право