Багата наказва и със затворено око

След люта битка и затворено око Благой Иванов-Багата стигна до 16-а победа в смесените бойни изкуства ММА. На галавечер във Вашингтон българинът срази 38-годишния бразилец Кайо Аленкар след съдийско решение.

Ветеранът се възползва от по-високия си ръст и игра доста нечисто. В първия рунд си позволи да удари нашето момче в слабините. Иванов се нуждаеше от време, за да се съвземе, но след това засипа с крошета Аленкар. Във втората част бразилецът понесе нова порция удари. Тогава в опит да се защити ветеранът бръкна в окото на Багата. Наложи се лекарска намеса. И въпреки че бе окървавен това само амбицира Благой да доиграе мача на още по-високо темпо и с вече затворено око.

Двубоят бе кулминацията на благотворителното събитие „Битката за децата“. А с този успех Иванов си поднесе подарък в навечерието на 31-ия си рожден ден, който е в неделя.

Българинът е шампион в тежка категория на професионалната лига по ММА и вече на три пъти защити титлата си. В последния мач през март нашият боец нокаутира в първия рунд Шон Джордън-Дивака, а двубоят продължи само 1,43 мин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт