“Байерн“ се пречупи - плаща € 80 млн.

Дълго време Ули Хьонсе се кълнеше, че „Байерн“ няма да прави трансфери за безумни пари. Но мисията да остане сред фаворитите в Шампионската лига, го принуди да промени тактиката. Още през зимата „Байерн“ взима световния шампион Лукас Ернандес. Френският защитник има клауза за откупуване в „Атлетико“ за 80 милиона евро.

Нито потвърждавам, нито отричам – каза изпълнителният шеф Карл-Хайнц Румениге. - Ще обявим, когато имаме договор с някого.“

Ернандес е ляв бек, който през този сезон се наложи като централен в „Атлетико“. Матс Хумелс иска да напусне „Байерн“, където играе слабо. А мястото му съвсем ще изстине при идване на французина. Като ляв бек в „Байерн“ играе един от най-постоянните – Дейвид Алаба.

Селекцията в Мюнхен продължава и с нападател. Тимо Вернер открехна вратата към „Байерн“, след като неговият „Лайпциг“ загуби с 0:1 на „Алианц Арена“. „Когато човек иска да остане в Германия и да се развива, то има само един по-подходящ отбор от моя – каза германският национал. - „Байерн“ е един от най-силните в целия свят.“

Договорът на Вернер с „Лайпциг“ е до 2020 година и идното лято за последен път клубът може да го продаде за сериозни пари. Нападателят изпълнява всички изисквания на „Байерн“ - говори немски, бърз е и млад.

Тимо е великолепен футболист, който се развива отлично – похвали го треньорът на баварците Нико Ковач. - Следя с интерес какво се случва с него.“

И докато „Байерн“ търси младите, разчита на старите. 35-годишният Франк Рибери вкара победния гол срещу „Лайпциг“ в 83-ата минута, с който баварците съкратиха преднината на „Борусия“ (Дортмунд) до само шест точки. При това французинът влезе като резерва вместо контузилия се Серж Гнабри.

Франк е феномен, благодарим му“, възкликна Томас Мюлер. „Байерн“ влезе в серия от пет поредни победи – най-обичайното нещо за отбора в Бундеслигата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят