Балът на тамплиерите със звездни селфита от Георги Иванов (обзор)

Великия приор Румен Ралчев връчи уникалната статуетка на Георги Иванов.

Орденът у нас е със световен принос в благотворителността

Много и сърдечни аплодисменти, стотици снимки и звездни селфита белязаха връчването на голямата награда “Рицар на годината” за 2019 година от Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим - Велик Приорат България. Изящната и уникална статуетка, дело на рицаря - тамплиер Спас Киричев беше връчена на тържествена церемония в хотел “Маринела” на първият ни български космонавт Георги Иванов.

“Един достоен човек, един велик българин, който прослави името на нашата родина - България - това е Георги Иванов”, подчерта пред над 350 рицари и дами Румен Ралчев, Велик приор на тамплиерите у нас.

“За мен е голяма чест да получа това високо отличие. Щастлив и благодарен съм, че ме признавате за “Рицар на годината”. От житейския си опит много добре знам, че сам човек не може да постигне особено много. Затова приемам тази награда като признание за моите родители, учители и инструктори. Приемам я като признание за учените и специалистите от БАН, които създадоха космически програми още в края на 60-те години. И още тогава България успя да се нареди на шесто място като държава участничка в пилотиране на космически полети. Тогава България създаде храни за Космоса, като се нареди на трето място в света след СССР и САЩ”, обърна се развълнуван към множеството Георги Иванов.

На 12-то издание на Коледния благотворителен бал на тамплиерите от Велик Приорат България тази година отново бяха набрани средства за поощряване на деца-таланти, които участват в престижния национален конкурс за авторски текстове “Рицарска постъпка” и за международния конкурс по изобразително изкуство “Рицарят в мен”.

Малко известен факт е, че тамплиерите в България са пионери в благотворителността към подрастващите поколения и Орденът у нас пръв създава младежка секция за работа с деца. Традицията да се подпомагат млади творци чрез благотворителни инициативи се приема и от останалите Велики приорати в световното рицарско братство. “Повече от 65 благотворителни мероприятия в цялата страна утвърдиха нашите позиции като една от най-дейните неправителствени организации”, отбеляза по време на събитието Великия приор Румен Ралчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България