България посредничи на Япония за партньорство с ЕС

Представители на над 30 компании пристигат у нас

Премиерът Бойко Борисов се среща с колегата си Шиндзо Абе

България ще посредничи за разширяване на стратегическото партньорство между Европейския съюз и Япония. Работата в тази посока ще е предмет на разговор между премиера Бойко Борисов и японския министър-председател Шиндзо Абе, който идва на официално посещение в страната ни.

Двамата се срещат в неделя, 14 януари, като визитата у нас е първа такава по рода си. По време на разговорите между двете делегации японската страна ще се запознае с приоритетите на Българското председателство на Европейския съюз, както и с в търсенето на сътрудничество по тези приоритети.

Сред темите на срещата ще бъде и задълбочаването на търговско-икономическото партньорство между България и Япония, с акцент върху увеличаването на българския износ, както и възможностите за привличането на японски инвестиции и технологии в нашата страна.

Шиндзо Абе ще бъде придружен от голяма бизнес делегация, състояща се от представители на над 30 японски компании.

В края на миналата седмица министър-председателят на Япония потвърди, че в средата на този месец ще посети България, както и още пет други източноевропейски държави. Това са Естония, Литва, Латвия, Румъния и Сърбия. “Ще разширя границите на японската дипломация и ще потвърдя нашата близка координация по въпроса за Северна Корея, както и по други неотложни проблеми пред международната общност”, обеща Шиндзо Абе.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика