Варна откри сезона в Нощта на музеите

Символичен старт на летния туристически сезон бе даден във Варна. Събитието, организирано от общинската дирекция "Туризъм", събра в Синия салон на Морското казино хотелиери, ресторантьори, дипломати, туроператори, представители на Летище - Варна, на държавни институции и университети.

"Благодаря на бранша за конструктивната работа и доброто сътрудничество. Нека си пожелаем сезон 2018 да бъде успешен, спокоен и още по-активен. Вярвам, че ще продължим да работим заедно, обединени от каузата Варна - дестинация за 4 сезона", заяви кметът Иван Портних.

sezon1Реализацията на амбициозната цел вече дава резултати. След откриването на целогодишни нискотарифни полети до Варна в "мъртвия" сезон от януари до април града са посетили 27% повече чужденци спрямо миналата година. Гостите са били от Германия, Белгия, Холандия, Франция, Италия и Турция, сочат данни на общината.

За първи път това лято голям британски туроператор ще има директни чартъри до Варна, а прогнозите на бранша са, че ръстове се чакат и на немския, полския, френския и румънския пазари.

Лято 2018 ще премине и под знака на 110-годишнината на най-стария ни морски курорт - Св. Св. Константин и Елена, припомни Елена Косева, изпълнителен директор на едноименния холдинг. Откриването на сезона във Варна съвпадна с Нощта на музеите, в рамките на която в петък вечерта и в целия съботен ден жителите и гостите на града имаха възможност безплатно да посетят 60 музея и галерии.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България