Вдигат часовникова кула в центъра на Девня

Часовникова кула ще бъде издигната в Девня по инициатива на кмета Свилен Шитов и по проект на главния архитект Симеон Георгиев. Новият символ на града, чийто бетонов постамент вече е положен, се намира в началото на пешеходната зона на търговската на мястото на бившия фонтан, превърнал се в саксия и в печален символ на предходната местна власт, съобщиха от пресцентъра на община Девня.

Височината на кулата заедно с постамента ще бъде 8 метра, като часовникът ще се вижда от спирките на масовия транспорт. Съоръжението, което се намира в близост до строящия се в момента модерен търговски център, представлява четириъгълна метална конструкция с 4 циферблата.

В момента се изработва металната конструкция на кулата, след което ще бъде монтирана на място. С нея кметът Свилен Шитов поставя началото на процес на масова естетизация на градската среда, който ще обхване всички девненски квартали. Една от идеите му, взаимствани при посещението му в Китай наскоро, е да постави нови спиркозаслони по китайски модел. Те представляват товарни контейнери, пригодени за спирки, с открита и закрита част.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони