Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

Венци и цветя поднесоха играчите на „Левски“ пред паметника на Васил Левски, а със сълзи изпратиха легендата Павел Панов, починал внезапно в неделя вечер. Бившият нападател си отиде, докато гледа любимия си отбор.

67-годишният софиянец бе на стадион "Георги Аспарухов" за мача с "Ботев" (Пловдив), спечелен мъчно с 1:0. Докато гледал срещата на футболист №1 на България за 1977 година му прилошало и не можел да диша. Близките му се обадили на спешна помощ, но Павел Панов починал още преди пристигането на линейката.

"Трагично е това, което се случи - каза Красимир Иванов, директор на "Герена". - Много тъжен ден. Осъществихме контакт със семейството му, за да го почетем подобаващо, но сега моментът е прекалено личен. От мъка не ми се говори."

Даниел Боримиров, шеф на детско-юношеската школа на "Левски", се преклони пред паметта на Панов.

"Дълбок поклон пред него - каза Боримиров. - Той е един от най-силните футболисти в историята на "Левски". Ще съм благодарен цял живот на Павел Панов, защото той ме доведе на „Герена“.“

„Беше пример за всеотдайност, воля и неподражаемо майсторство", гласи пък част от писмото на Спортният министър на България Красен Кралев до семейството на Павел Панов.

СНИМКА: Една от последните снимки на Павел Панов. Направена е на 16-ти февруари преди осмия Конгрес на БФС.

Снимка СПОРТАЛ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ