Вероника Стефанова: Ще вляза във властта един ден

Красавицата с теменужени очи представя България на конкурса "Мис Свят" в Китай през ноември

 

C Вероника Стефанова се срещаме в промеждутъка след завръщането й от Седмицата на модата в Милано и преди заминаването й за Китай, където ще представлява България в един от най-престижните конкурси за красота - "Мис Свят". В края на септември тя спечели титлата Мис Свят България на конкурса, организиран от "Бок Стар Моделс" и Венета Кръстева, което й дава право да участва на световния финал. Междувременно дефилираше и в ревюта по време на Софийската седмица на модата, и в коафьорско шоу. Тя е търсен модел у нас и в чужбина. Ликът й краси не една и две корици на списания. Участвала е в риалити формата "Мис Пепеляшка", където попада в семейството на италианец и българка с три деца. Пробвала се е и в киното - в сериала "Под прикритие" играе момиче на Косъма. След като се върне от Китай, й предстои да се снима в друг български филм, където ще изпълнява главна роля.

- Вероника, представи се за тези, които все още не те познават.

- Аз съм на 25 години, от София, висока съм 1,74 м, мерките ми са 88/63/87. Майка ми е искала да ме кръсти Вероника-Каролин, но тогава не е можело да те запишат с две имена, затова е останало само това на баба ми. Тази година ще се дипломирам - взех си всички изпити за бакалавър по политически науки в Нов български университет. Ще продължа образованието си със специалност "Международни икономически отношения" и след това планирам да запиша второ висше - право, което може би ще уча паралелно с магистратурата.

- Откога се занимаваш с манекенство?

- Отдавна, първата ми диплома е на 7-годишна възраст, преди да тръгна на училище. Майка ми ме е записала, за да придобия грация и да се науча да ходя правилно. Имам по-голям брат и цялото ми детство е минало с него в игри, от което съм приела неговите маниери. Било е смешно едно нежничко момиче с пискливо гласче да ходи с походката на брат си, като войник. Още от първия момент се влюбих в манекенството, даже на първото ревю се разплаках - не исках да си съблека роклята и да я върна.

- Кое е на първо място за тебе - ученето или моделството?

- Двете неща вървят заедно. С моделството се издържам, създадох си и бизнес - открих мой салон за красота.

- Като всяко хубаво момиче, не си ли получавала неприлични предложения?

- Не съм и е време (смее се). Няма как, когато се държиш на положение, някой да дойде и да подходи по такъв начин. Зависи до каква степен допускаш хората близо до себе си. Аз в моето обкръжение допускам малко хора от мъжки пол, на които позволявам да ме ухажват. Не виждам смисъл от отношения без перспектива. За една жена е изключително важно да пази репутацията си. Дори е срамно да получиш такова предложение, според мен.

- Но има момичета в твоите среди, които получават.

- Да, някои го предизвикват с поведението си.

- Доколкото разбирам, си за сериозни връзки?

- Да, иначе не се занимавам изобщо. Безсмислено е да губиш време в краткотрайни връзки.

- Значи още не предвиждаш сватба, деца?

- Иска ми се, като на всяко момиче, след някоя и друга година да имам семейство, деца, но за това трябва и сериозен партньор. Сега наблягам на кариерата. След една-две години ще заложа на личния живот. Искам да имам поне три деца.

- А след моделството накъде ще поемеш?

- При всички случаи работата ще е свързана със специалността ми. Отделно имам моя салон. Искам да пусна и моя серия бельо, колекцията се шие в момента, занимавам се и с парфюмерия. Въобще, имам си свой бизнес, който ръководя. Ще се развивам и в областта, в която уча. Ще се радвам някой ден да вляза в управата на държавата.

- Доста амбициозна цел.

- Защо не? Като малка си мечтаех да спечеля конкурс за красота и ето че това се случи. Защо след 10-15 години да не вляза във властта! Нищо не се знае, всичко е въпрос на упоритост. Но най-доброто, което мога да направя в момента, е да уча. Много бих се радвала някой ден да бъда на ръководен пост, за да мога да подобря положението на българите.

- Какво би променила?

- Бих премахнала корупцията. Знам че не е лесно, но все някой трябва да започне. Стига да има достатъчно пари в държавния бюджет, бих увеличила заплатите на лекарите, учителите, полицаите - това са хората, без които една държава не може. Бих съкратила прослуженото време за пенсия, защото не може хора на 70 години да работят, защото нямат достатъчно трудов стаж. Бих открила нови работни места, за да могат младите българи да останат тук, а не да заминават в чужбина.

Даниела Йорданова:

Нежеланите деца го усещат

Хората забравиха да са щастливи, сетивата им да улавят хубавите моменти са се затворили, забелязва астропсихологът

Даниела Йорданова е психолог от 15 години, има индивидуална практика, в която работи и с тийнейджъри, и с възрастни. От няколко седмици е в новооткрития детски център за изкуства Angel steps в София. Занимава се с астрология, която сега е надградила с психология, което променя подхода й в работата. Смята, че двете науки се съчетават - те всъщност говорят за едно и също нещо, но от различна гледна точка. Астрологичната карта дава много точна информация за това какъв е ресурсът на човека, неговият потенциал, заложбите му. Познавайки и психологията, Даниела може много по-точно да даде указания на човека какъв път да следва, за да бъде доволен от крайния резултат и да го постигне по-бързо. Иначе се получава така, че човек се лута по пътя в търсене на себе си и се чувства неудовлетворен, ядосан и гневен, че нещо не е както трябва.

- Може ли да се каже какви наклонности има детето, когато е съвсем малко?

- Да, ние се раждаме с нашия потенциал, но обикновено се лутаме в пътя си като зрели хора и късно намираме себе си, а понякога това не се случва. Идеята е още от най-ранна възраст детето да бъде насочено по коректния за него път, за да може да прави нещата, които наистина обича, които го правят щастливо. От друга страна, по този начин то ще развива подходящите за него умения и качества, за да може да извади на повърхността таланта и потенциала, които носи. Защото всеки талант е специфичен и предполага развитието на конкретни качества. Когато можеш да дадеш насока на определен родител кои са талантите на детето и съответно какви качества е необходимо да развива, за да може да освободи този талант, мисля, че нещата биха били прекрасни. Когато не освободим таланта, това е една блокирана, затворена енергия вътре в нас, която създава напрежение и то рано или късно трябва да излезе на повърхността. Виждаме какво се случва около нас с хората, които лесно вадят навън енергията, респективно агресията.

- Агресията е проява на блокирана енергия, така ли?

- Това е проблемът на съвременните млади хора, на децата ни, защото те имат много повече качества от нас. Това означава, че енергията, талантът който носят, е много по-голям. Но означава също, че за тях е много по-важно да бъдат стимулирани да развиват качества, т.е. от тях трябва да се изисква повече. За съжаление, от една страна, не ги стимулираме да развиват подходящите за тях умения, от друга, това ги прави доста инертни и мързеливи. В един момент имаме огромен ресурс, който няма как да излезе на повърхността, защото качествата не са развити. Той излиза, но по непродуктивен начин.

- Защо ние, българите, сме все недоволни?

- Защото сме като малки деца. Реално и възрастните хора носят у себе си емоция и състояние точно като при децата - неудовлетворение и очакване до голяма степен някой друг да поеме отговорността за случващото се както в живота въобще, така и за собствените събития в техния живот.

- Защо зачестиха безпочвените прояви на агресия в нашето общество?

- Отстрани може да изглеждат безпочвени, но то е като в някакво семейство. Единият твърди, че партньорът му е избухнал ей така, от нищо. А всъщност е в резултат на дълго наслагвано напрежение. Когато то стигне до някаква връхна точка, дори и най-дребният повод дава основание тази агресия да излезе на повърхността и да се освободи. Това се случва и в момента. Очевидно е дошъл някакъв момент на преливане на вътрешно неудовлетворение. Не само децата ни, но и техните родители са изключително неудовлетворени, гневни, ядосани. Те носят агресията в себе си. Няма непровокирана агресия и ако има сблъсък между деца или възрастни, това означава, че и двамата носят в себе си неудовлетворение и агресия. Щастливият, доволният човек не провокира агресия. Просто много станаха хората, които са недоволни. Хората забравиха да са щастливи. Сетивата им да улавят хубавите моменти са се затворили.

- Какво ни пречи да разбираме децата си?

- Много от хората имат неправилна представа какво е детето за тях. Детето не е удоволствие, не е играчка, нито ще се яви заместител и ще реши проблема между тях. Всъщност то е като лупа - увеличава проблемите. Много често мои клиенти са ми казвали, че когато детето се е родило, сякаш се е отворила кутията на Пандора. Казвам им, че адът е бил и преди това, в по-малък вариант. Когато детето се появява, всичко става свръхекспонирано, за да може човек да се задейства и да направи някаква промяна. Ако родителите не го осъзнават или се съпротивляват на тази промяна в живота си, блокират както себе си, така и детето си.

- Понякога детето се появява непланирано, да не кажем - нежелано. Какви последици може да има това върху него?

- Хубаво е децата да идват с желание, без значение дали осъзнато или не. Самите те го усещат. Тъй като бременността и раждането дават отражение върху живота на детето, ако майката има съпротива към него, то след това има някаква съпротива и трудност в живота. Усеща се като човек, който не може да се интегрира, сякаш животът не го иска. Такива хора се чувстват блокирани, нещата им се получават трудно. Нежеланите деца или тези, които са родени от страх, защото майката е знаела, че трябва да роди, усещат оказания натиск и гледат на живота си като на куп отговорности, които са се стоварили на главата им. Много по-труден е животът им, много по-тъжен.

Божидара Бакалова готова на бой

Набедиха Дани Милев за коцкар

Маги Желязкова вдигна пищна сватба

Мара Отварачката яко цицала Гущеров

Мария Игнатова предсказа близнаци на колежка

Щастливи бракове се израждат в кошмар

Съпругата на Хю Хефнър няма да го наследи

Ерик Джонсън се развежда с пияницата Джесика Симпсън

Нефертити е мащеха, баба и тъща на Тутанкамон

Гробници на извъземни удивляват учените

Корят ергените, че не правят деца, а старците - че развратничат

Доц. Гриша Матеев: Акнето не е инфекциозно заболяване

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица