Вижте акцентите в броя на вестник "Труд" в петък, 29 септември 2017

Улични рокади в центъра на София

0203.inddБул. „Витоша“ става пешеходна зона до църквата „Св. Неделя“. Обособяват „успокоена зона“, в която ограничават скоростта до 30 километра в час. Изграждат нови велоалеи и по булевардите „Овча купел“ и „Монтевидео“.

 

 

 

Фармацевтични компании от САЩ искат обяснение за „Случая Марешки“

17_1Централите на фармацевтичните компании от САЩ - „АББВИ”, „Пфайзер”, „Майлан” и „Марк, Шарп и Доум - България” са поискали обяснение от българските си клонове за продажбата на медикаменти на фирмата „Фармнет” на фамилията Марешки, след разследване на предаването „Открито” на Валя Ахчиева. В предаването бяха посочени факти, че четирите американски компании нарушават федерален закон на САЩ – Закон за чуждестранни корупционни практики, който е в сила от 1977 г.

Масови оставки блокират Община Хасково

09-1ГЕРБ се отрече от Добри Беливанов, БСП го била пленила. Кметът се скри зад уведомление за отпуск. Според ГЕРБ администрацията остава без кадри. Според БСП "Суджукгейт" е детска приказка в сравнение с този случай.

 

 

 

Бандити ограбиха към 400 000 лв. от кола инкасо

11-1-1Екшънът се разиграл за минута пред трезор в квартал „Овча купел“ 2 в София. Защо само двама гардове доставят крупна сума в тъмна доба, питат се криминалисти.

 

 

 

 

Фалшивите ТЕЛК-ове и битката с тях

12-1Разходите за инвалидни пенсии са се увеличили седем пъти от 2000 г. - анализ на д-р Султанка Петрова, зам.-министър на труда и социалната политика.

 

 

 

Транс-океанската търговска война е вече тук

13-kutiПрез дръвника за месец вече са минали производители на соларни панели от Китай, на памук от Индия, на полиестер от Южна Корея, на каучук от Мексико и вече на самолети от Канада/Великобритания - коментар на Благовест Бенишев.

 

 

 

 

Преодоляхме спад и събрахме 185 млн. лв. повече акциз от цигари

Главният секретар на МВР Георги Костов./Митническите служители имат експертизата и волята да се справят с изпълнението на приходите, казва Георги Костов, директор на Агенция „Митници”, в интервю за „Труд”.

 

 

 

Неизвестности при конституирането на Висшия съдебен съвет

16-1new1Обявено е за решаване делото срещу резултатите от електронното гласуване за избор на членове на ВСС - анализ на адвокатите Атанас Блидов и Христо Блидов.

 

 

 

 

Соня Янкулова – опитът за саботаж срещу избора на председател на ВАС

17-1Номинирането в “12 без 5” на съдия с рекорден стаж в политиката, беше поредният провал на задкулисието.

 

 

 

 

 

 

Хю Хефнър напусна рая

24_3На 91 години се спомина бащата на Playboy, след него светът не е същият.

 

 

 

 

Водещ специалист

40-01Силует на проф. Милан Миланов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България