Вижте кога имате право на обезщетение за провалена почивка

Лошото време проваля плановете на хората, но трябва да различим няколко хипотези относно възможността за обезщетение при провалена почивка, обясни пред БНТ Игнат Арсенов, изпълнителен директор на Европейския потребителски център за България.

При първата хипотеза - когато почивката вече е започнала, ние сме там на място има два варианта - единият да сме си купили пакетна почивка с туроператор и всичко организирано, а вторият - сами да сме си организирали транспорт, хотел и резервация, посочи Арсенов.

"Ако нашата почивка е пакетна - трябва да искаме туроператорът и неговия представил на място, да ни съдейства, да ни прибере вкъщи, да организира транспорта или да ни намери алтернативно място, където да спим, докато ни прибере вкъщи", заяви Игнат Арсенов.

В тези случаи ние нямаме право на допълнително обезщетение за това, че сме прекарали лошо на плажа, коментира Арсенов и обясни, че това е природно бедствие и няма как да се влияе на времето.

За тези, които сами са си организирали почивката и транспортът е техен, ще трябва да си организират възможността да се приберат, подчерта той.

Арсенов обясни още, че когато човек напусне хотела си по-рано - заради лошото време - той няма да има право на обезщетение, тъй като договорът е прекратен поради извънредни обстоятелства, каквото е лошото време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Вашите пари