Възходът на английския футбол

Третият кръг в групите на Шампионската лига вече е в историята. Отборите се срещнаха по веднъж, предстои ново завъртане. Преди него обаче се вижда, че английският футбол е във възход. От 5 участника в групите, 3 тима са еднолично на върха - манчестърските „Юнайтед“ и Сити“, както и „Челси“.

"Тотнъм" пък дели първото място в своята таблица с рекордьора по трофеи в турнира – "Реал (Мадрид). "Шпорите" не се дадоха на "Сантяго Бернабеу" и направиха 1:1. Дори се наложи Кристиано Роналдо да вкарва дузпа, за да предотврати загуба на своя тим.

Подобна е ситуацията с "Ливърпул". "Мърсисайдци" са първи в група "Е", но с равен брой точки със "Спартак" (Москва).

Представянето на "Юнайтед" и "Сити" обаче е повече от впечатляващо. Двата отбора имат пълен актив от точки, по 8 отбелязани гола и едва по 1 допуснат. "Червените дяволи“ записаха победи над "Базел" (3:0), над ЦСКА в Москва (4:1) и като гост на "Бенфика" (1:0). "Сити" се разправи с в Холандия срещу шампиона "Фейенорд" (0:4), а на своя стадион "Етихад" победи "Шахтьор" (2:0) и "Наполи"(2:1).

Двата английски гранда дори са с по-добър показател от "Барселона". Каталунците също са с пълен актив от точки, но с по-слаба голова разлика - 7:1.

"Челси" също диктува модата в своята група. Лондончани имат 2 победи и едно реми и с актив от 7 точки. Играчите на Антонио Конте не успяха да победят "Рома" на "Стамфорд Бридж", за пълен актив. "Сините" дори бяха губещи в резултата в 70-ата минута, но Еден Азар с втория си гол в мача донесе точката на "Челси" за зрелищното 3:3. И въпреки ремито, лондончани са на първата позиция в група „C”. За гостите, които от 0:2 направиха 3:2, блесна Един Джеко, забил може би най-красивия гол от старта на сезона в турнира на богатите.

Тежките битки тепърва предстоят, но представянето на английските отбори към момента радва всички на Острова. Причината - в последните години тимовете от Висшата лига не се запомниха с кой знае какво в Шампионската лига. Преди 5 години и пет месеца беше последният път, в който английски отбор игра финал. Тогава "Челси" спечели "купата с големите уши" след победа над "Байерн" с дузпи (4:3). Дали сега историята няма да се повтори и то не като фарс? Моментната форма на представителите от Острова към момента дава индикации за мощна британска атака на финала.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят