Галя Димитрова, НАП: Горанов иска от мен решения, а не оставка

Снимка: Архив

"Оставката е най-лесното нещо. Владислав Горанов иска от мен решения, а не оставка", това заяви шефката на НАП Галя Димитрова по повод това, че е била в отпуска по време на хакерската атака срещу Агенцията и не я е прекъснала.

"Подценихме възможността за хакерски атаки и тези уязвимости ще бъдат сведени до минимум", каза още тя.

"Извинявам се на всички засегнати от атаката. Удърът беше насочен срещу НАП, но засегнати от това престъпление са хората. Оценявам усилията на колегите си, че в обстановка на стрес те продължават да изпълняват задълженията си", каза шефката на Агенцията по проходите.

По думите й, това, което се случи, няма да демотивира агенцията и те ще работят за по-добри електронни услуги и отворени за клиентите.

"Ще информираме хората какви действия да предприемат. Ще сведем до минимум уязвимостта на ИТ инфраструктурата на НАП", каза Димитрова.

Според нея тече пълен одит на всички информационни системи и стрес тестове на системите от външна фирма. Разследват и дали вътрешен човек е имал достъп до системата.

Тя е поискала оставка на ръководителя на звеното за информационна сигурност в НАП.

Според банки и кредитни институции няма пряка заплаха за имуществото на хората с изтекли данни. Не сменяйте лична карта, каза още шефката на НАП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България