Георги Вълев от „Килърите“ съди журналистка за уронване на доброто му име

Осъденият на до живот вика за свидетел от ловешкия затвор

Осъденият на до живот за поръчкови убийства по мегаделото „Килърите“ Георги Вълев съди журналистка от регионалния всекидневник „Борба“ във Велико Търново за клевета. Бившият бизнесмен бе доведен в сряда в Районния съд в старата столица със засилена съдебна охрана и жандармерия. Той бе въведен в съдебната зала с вериги на краката и белезници.

Затворникът се яви в залата след като е депозирал жалба до съда, че репортерката е уронила доброто му име. Вълев се засегнал от статия от 10 януари тази година, в която журналистката Нели Сукова написала, че една от версиите за разстрела на бизнесмена Петър Христов е, че убийството му можело да e поръчано от Георги Вълев от затвора.

„Ден по –рано централни медии тиражираха същата версия на МВР, че неразкритият втори месец показен разстрел в София може да е поръчан от групата на „Килърите!“, коментира Сукова.

Съдът отложи делото като допусна друг затворник като главен свидетел на Георги Вълев. Следващото заседание бе насрочено за началото на април. Свидетелят ще трябва да доказва как осъденият на до живот без право на замяна бивш търновски хотелиер и ресторантьор е засегнат и за това претендира за обезщетение от 15 000 лв. от Нели Сукова.

Справка в интернет показа,че лицето Халил Адем Хасан е хладнокръвен убиец с 11 присъди – /две доживотни/, които в момента лежи в Ловешкия затвор. Халил Адем Хасан, който има и присъда за предумишлено убийство на надзирател, който докато мушкал с шило във врата крещял „Джихат“, ще дава показания за това как „доброто име“ на Вълев е накърнено зад решетките.

Останалите искания на 60-годишния чирпанлия не бяха уважени от съда. Георги Вълев е написал саморъчна тъжба с куп обвинения срещу авторката като е цитирал невярно заглавие на публикацията, за която вероятно някой му е споделил зад решетките.

Тъй като се смята за беден, а имотите са му запорирани от Комисията за отнемане на незаконно придобито имане, му бе назначен служебен защитник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право