ГЕРБ няма да вдига здравната вноска

Дебатът за неосигурените трябва да бъде поставен на масата

В програмата на партия ГЕРБ е записано, че здравната осигурителна вноска няма да се увеличава до края на този управленски мандат. Това припомни народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова в отговор на въпрос дали здравната вноска от 8 процента е достатъчна в момента.

“И след дълъг, сериозен, експертен дебат, по-малко политически, да се вземе крайното решение. И то, смятам, не касае нито настоящата 2018 година, нито следващата 2019-а.”, заяви бившият здравен министър. “Сектор здравеопазване е тежък ресор за взимане на радикални и крайни решения”, каза Атанасова пред БНР. “Вариантите за здравноосигурителен модел, предложени от здравния министър Кирил Ананиев, са като изходна точка за обществено-политически дебат”, отбеляза още Десислава Атанасова.

“Колкото и да са неприятни фактите за политиците и обществото, дебатът за броя на здравно неосигурените и адекватния им достъп до медицинска помощ трябва да бъде поставен на масата”, заяви още Десислава Атанасова. И посочи, че гласуването на вота на недоверие тази сряда ще бъде неуспешно.

Припомняме, че вотът на недоверие за политиката на кабинета в сектор здравеопазване бе внесен от БСП. От ДПС заявиха, че ще подкрепят социалистите. А министър Ананиев опроверга опозицията, като заяви, че ще се срещне с всички политически сили, за да се търси максимален консенсус за здравна реформа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве