ГЕРБ печели изборите в Галиче

По първоначални данни кандидатът на ГЕРБ Страхил Страхилов печели кметските избори в с. Галиче, община Бяла Слатина. Правото си на глас през днешния ден са упражнили 986 души от общо 1498 избиратели. За Страхилов са гласували 497 души. Опонентът му от БСП Веселин Тушинов е получил 470 гласа, информира "Фокус".

Близо 63% избирателна активност е отчетена на балотажа в село Галиче до 17 часа, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Бяла Слатина, предава БНТ.

Въпреки напрегнатата обстановка, вотът протече без особени нарушения. Преди обед беше подаден само един устен сигнал, отхвърлен като неоснователен. В следобедните часове в Общинската избирателна комисии постъпиха общо четири писмени жалби от БСП, като три от тях са отхвърлени. Най-сериозната - за неправомерно дописване на гласоподаватели в избирателните списъци, не се доказа.

Както на първия тур, отново възникна нарушение с мобилната избирателна секция, като сега това доведе до административно наказание за членовете й.

До изборите се стигна, след като през февруари съдът прекрати правомощията на предишния кмет на населеното място - Ценко Чоков, защото от 2016 г. е в ареста и не може да изпълнява задълженията си. Преди малко повече от седмица Чоков, който заемаше кметския пост в Галиче 20 години, бе признат от Специализирания съд за виновен за отвличане, побой и палеж на автомобил и бе осъден на 4 години и 6 месеца затвор, от които 2 години ще му бъдат приспаднати заради престоя му в ареста.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика