Гледайте НА ЖИВО голямата годишна пресконференция на Владимир Путин (ВИДЕО)

Президентът на Руската федерация, Владимир Путин, дава за 15-и пореден път голямата си годишна пресконференция. За събитието са акредитирани близо 1900 руски и чуждестранни журналисти.

Миналата година президентът отговори на 61 въпроса за 3 часа и 45 минути. Въпросите са най-разнообразни: от перспективите пред руско-американските отношения до това кога най-после президентът ще се ожени. Владимир Путин прекара последни два дни в подготовка за събитието, като се срещна с вицепремиери, министри и ръководители на федерални агенции.

Първият въпрос на тазгодишната пресконференция се отнасяше до климатичните промени и Парижкото споразумение. Путин заяви, че се съмнява в точността на данните за влиянието на човешката дейност върху кимата, но призова за предприемането на усилия, за да се минимизира това влияние.

В началото Путин зяви, че товарите, които преминават през руските пристаниюа днес са двойно повече отколкото по времето на Съветския съюз - 1,104 милиона тона.

По думите му, 75% от промишлените мощности на съвременна Русия са изградени след 2000 г., а страната се е превърнала в основен износител на зърно в света.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа