Годеникът убиец измил ножа и се престорил на заспал

Илиян Рангелов - годеникът на убитата Милена, е бил основният заподозрян още от самото начало на разследването. Това съобщиха вчера пред „Труд” криминалисти, работили по разкриването на кървавата драма в пловдивското село Куртово Конаре.

В 3 часа през нощта срещу петък 28-годишният мъж признал пред криминалистите, че наръгал любимата си с нож в сърцето. Мотивът - влудяваща ревност.

Както писа „Труд”, 26-годишната Милена Динева бе намерена мъртва в сряда около 23 часа. Тя лежала в локва кръв на улицата близо до дома, в който от 2 години живеела с приятеля си Илиян. Двамата се сгодили само 4 дни по-рано - на Бъдни вечер, и пуснали снимки от щастливото събитие във фейсбук.

Милена работела в колбасарския цех на фирмата „Новомес” в близкото Ново село. Била нощна смяна и излязла в късния час, за да отиде на работа. Преди това с Илиян се скарали жестоко, разказал самият той на полицаите. По думите му, преди да тръгне, годеницата му тръшнала вратата с думите: „Искам да се разделим!” Той не издържал и грабнал кухненски нож. Настигнал я на улицата на 20-30 метра от дома им и забил 15-сантиметровото острие в гърдите й. Прибрал се, измил кръвта от ръцете си и от ножа. Оставил го на обичайното му място и си легнал.

След около 15 минути колегите на Милена открили тялото й и започнали да му звънят на вратата и по телефона. Той дълго време не отговарял, а после им казал, че бил заспал и те са го събудили. „Оттам дойде и най-силното ни съмнение - че годеникът се правеше на дълбоко заспал”, каза пред „Труд” участник в разплитането на случая.

Още от първите разпити на свидетели станало ясно, че Милена няма бивш приятел, който да я безпокои, нито тайна любовна афера с друг мъж. Била щастлива, че са се сгодили с Илиян, и показвала на колежките си пръстена с диамант, даден й от любимия. Познати на двойката обаче споделили, че откакто са заедно, Илиян непрекъснато и без  повод подозирал Милена за изневяра. Той бил комплексар и приемал болезнено закачките, че има най-хубавата жена в Куртово Конаре. Следял с кого Милена говори по телефона, на кого се усмихва, дали отвръща на мъжките погледи.

Вместо да се успокои след годежа, Илиян започнал да й говори, че вече е негова частна собственост. Това бил и поводът за последния им скандал, при който Милена заявила, че вече не издържа на тормоза и не си представя, че Илиян ще я ревнува цял живот.

Очаква се в празничните дни най-късно до 2 януари дежурен състав на Пловдивския окръжен съд да гледа искането на прокуратурата за постоянен арест на годеника убиец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право