Григор демонстрира висш пилотаж в Париж

Григор Димитров демонстрира висш пилотаж на ударите си в Париж. Българинът тренира на кортовете на академията „Муратоглу“, а домакините не пропуснаха да се похвалят от играта на първата ни ракета, който показал „пълния блясък на своя арсенал“.

На „Мастърс“-а в Париж от понеделник асът ни ще бъде поставен с едно място по-нагоре в схемата – на пето, след като австриецът Доминик Тийм се отказа от участие заради травма. Димитров ще стартира от втория кръг, с амбицията да подобри най-доброто си класиране. Досега той никога не е преодолявал осминафиналите.

Същевременно организаторите на турнира в София обявиха, че Григор ще се върне у нас, за да брани титлата си от тази година. Тогава хасковлията предизвика истински фурор, като пристигна след откритото първенство на Австралия, на което игра полуфинал и загуби от Рафаел Надал (Испания). За трофея в „Арена Армеец“ през февруари Димитров победи Давид Гофен (Израел) и вдигна втора титла за годината. А след силния старт на сезона Григор записа и най-добрата си година при професионалистите. Той вече има 3 спечелени турнира, върна се до осмото място в световната ранглиста и за първи път се класира за финалния „Мастърс“ на най-добрите 8 в Лондон през ноември.

Във вторник домакините дават пресконференция, на която ще разкрият имената и на останалите звезди в София, като надпреварата отново ще бъде през февруари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт