Григор Димитров се шегува на въпрос на журналист: Само едно гадже? Можеш повече

Григор Димитров вече гледа с усмивка на трудните моменти, с които се сблъскваше само допреди година. Българският тенисист вече е неуязвим и за въпроси относно личния живот, с каквито го провокираха журналистите на пресконференцията след победата над Давид Гофен (6:0, 6:2), класирала го за полуфинала на заключителния АТП турнир в Лондон.

„Споменахте само една от приятелките ми и пропуснахте две страни, в които съм живял – отговори шеговито Григор на въпрос дали връзката с Мария Шарапова му е пречила да постигне по-рано такива успехи. – Хайде, човече, можеш повече! Един ден бих искал да разкажа всичко това, но в момента съм тук и правя най-добрият сезон в кариерата си.“

Григор благодари на треньора си Дани Валверду и на тенисист №1 в света Рафаел Надал, с когото тренираха заедно в Майорка тази есен.

„Рафа е невероятен – започва да тренира в 9 часа сутринта и продължава без почивка до 12 – призна българинът. – Много интензивно. След това казва: „Хайде да се повозим на лодка“. Бяхме като деца.“

Тази вечер Димитров играе последния си мач от групата срещу Пабло Кареньо Буста (Испания), който има значение само за точките в ранглистата и парите от наградния фонд. „Това е просто още един мач, няма как да го подценя“, обеща българинът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт