Григор: Сега трябва да уловя шанса

Григор Димитров не се притеснява от големите очаквания преди Аустрелиън оупън. Редица авторитетни издания слагат родния тенис ас сред основните фаворити за титлата, която би била първа за него от Големия шлем. Българинът е съгласен, че сега е шансът му да се намеси в играта на големите.

„Трябва да уловя шанса си – признава Григор. - От полуфинала миналата година мина доста време и вече имам достатъчно увереност. Чувствам се отлично, въпросът е да го покажа и на корта.“

Към товара с очаквания се прибави и авторитетното мнение на легендата Джон Макенроу. Знаменитият американец прогнозира, че Димитров най-сетне ще направи най-важната крачка в кариерата си.

„Бях започнал да се тревожа, че времето му отнинава, но явно той се осъзна навреме – смята „Комисасят на тениса“ от Евроспорт. - Григор стигна много високо ниво по отношение на физическата подготовка, самочувствието и тактиката. Преди сякаш самият той не си вярваше, че може да постигне нещо историческо, но сега вече е различно.“

Димитров започва участието си в турнира в понеделник срещу няко от тенисистите, преодолели квалификациите.

 

Димитров загуби фенката Маша

По всичко изглежда, че Мария Шарапова вече не е фенка №1 на Григор Димитров сред колежките му. Бившата приятелка на българина написа в автобиографията си, че той е най-талантливият в мъжкия тенис и „може да прави невероятни неща с тялото си“. За разлика от много други обаче рускинята не посочи Григор сред фаворитите за титлата в Мелбърн.

„Моят фаворит е Роджър, разбира се, но Рафа също, винаги го подкрепям“, обяви Маша, явно забравила, че именно Надал я засипа с нападки, когато беше хваната в мелдоний.

Организаторите в Мелбърн пък бяха подложени на критики заради решението Шарапова да изнесе трофея на церемонията по тегленето на жребия в отсъствието на шампионката Серена Уилямс. В интервюто на „Род Лейвър Арена“ бяха спестени въпроси за допинг наказанието.

„Искахме бивша шампионка – отговори директорът на турнира Крег Тайли. - Уилямс и Азаренка ги няма, Кербер играе в Сидни, остава Мария. Тя е голяма личност и ние сме щастливи, че прие поканата ни.“

 

Томова на победа от схемата

Първата ракета на България при жените Виктория Томова е само на още една победа от основната схема на Аустрелън оупън. 22-годишната софиянка се класира за третия кръг на квалификациите след разгром с 6:2, 6:2 над №2 в пресявките Евгения Родина. Въпреки че рускинята е с 26 позиции по-напред в ранглистата, само 63 минути отне на българката да спечели трета чиста победа в третия мач от съперничеството си с нея.

Томова продължава битката за място в основната схема срещу победителката от срещата между Анна Блинкова (Русия) и Антония Лотнер (Германия). Програмата обаче се забави заради дъжда в Мелбърн и така нашето момиче ще има повече време за почивка преди решителния двубой. Не е такъв случаят с другата ни участничка Елица Костова, чийто мач от втория кръг с чехкинята Дениса Алертова също бе отложен заради дъжда и бе насрочен за миналата нощ.

 

Серена завижда на Федерер за близнаците

Актуалната шампионка от Аустрелиън оупън Серена Уилямс няма да защитава титлата си, тъй като не успя да се възстанови от раждането на първото си дете. Американката разкри, че процесът не е бил толкова лек и е довел до усложнения, които биа могли да застрашат живота й.

„Всичко се обърна на зле след цезаровото сечение – разказа тенисистката. - Имах ужасни кръвоизливи. Но пък вече съм майка и това промени живота ми напълно. Всички притеснения, които имах, изчезнаха изведнъж.“

Уилямс обаче не крие, че завижда на колегата си Роджър Федерер за четирите деца – две двойки близнаци – момичета и момчета.

„Толкова е несправедливо – оплака се Серена. - Дори не искам да си представям къде щях да съм сега, ако имах близнаци. На него дори не му се налага да пропуска турнири заради децата. Но и аз искам отново да играя. Вече виждам финала на кариерата си, но когато видиш финала, не искаш да намалиш скоростта, а да тръгнеш още по-бързо.“

 

Искат преименуване на корт заради скандал

Не бих стъпила на „Маргарет Корт Арена“, твърди Били Джийн Кинг

Легендата на женския тенис Били Джийн Кинг отново настоя за преименуване на втория корт от комплекса в Мелбърн. В момента игрището носи името на рекордьорката по титли от Големия шлем (24) Маргарет Корт, но 75-годишната австралийка си спечели много врагове заради твърдата си позиция против еднополовите бракове. В качеството си проповедник в местна църква Корт твърди, че транссексуалните са „от дявола“, а женският тенис е пълен с лесбийки.

„Не мисля, че кортът трябва да носи името й – обяви 74-годишната Кинг, лесбийка и борец за женски права. - Тя каза прекалено много обидни неща. Може би някои от тенисистите гейове биха отказали да играят на този корт. Ако бях състезателка, не би стъпила на него, докато носи името й.“

В Мелбърн обаче по всичко изглежда не са склонни да приемат натиска на Кинг.

„Вижданията на Маргарет са си нейна работа, но промяна на името е прекалено драстична мярка“, обяви директорът на турнира Крейг Тайли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт