Григор стигна до битка с Надал

Match Adrian Mannarino, Fabrice Martin vs Grigor Dimitrov, David Goffin

Григор Димитров ще се вкопчи в битка с Рафаел Надал за едното място във финала на турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Монте Карло. Българинът се класира за полуфиналите след първата си чиста победа на турнира – 6:4, 7:6 (5) срещу Давид Гофен (Белгия).

Срещата бе оспорвана като Димитров поведе с 5:2 и пропусна два сетбола, след което допусна връщане на пробива. Веднага след това дойде редът и на Гофен да сбърка – двойна грешка при 0:30 в десетия гейм, която даде три шанса на Григор да поведе и той реализира последната.

Във втория белгиецът бе фаворит да изравни. Гофен води с внушителното 5:1. Димитров издържа няколко маратонски гейма, за да се добере до тайбрек, където с убедителни атаки успя да пречупи упоритата защита на белгиеца.

„Опитвах се да намеря пътя, дори когато играта ми не вървеше – призна българинът. – Щастлив съм, това е най-доброто ми представяне в Монте Карло.“

Той прекрати участието си на двойки, където заедно с Гофен стигнаха до четвъртфинали.

Следващата задача на Григор обаче изглежда изключително тежка, тъй като Краля на клея Надал показа невероятна форма вчера. Надал размаза с 6:0, 6:2 Доминик Тийм (Австрия) по пътя към защитата на миналогодишната си титла и завръщането на първото място в ранглистата.

Мачовете от турнира се излъчват по Мтел Спорт 1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт