Да живее крал Меси!

Да живее крал Меси!

Такъв човек се ражда веднъж на 50 години!

Първият възторг представляваше огромната хореография на „Камп Ноу“, с която започна мачът „Барселона“ - „Челси“ (3:0) в Шампионската лига. Вторият – думите на треньора на „сините“ от Лондон Антонио Конте по адрес на може би най-великия футболист в историята на футбола.

Два пъти! Точно два пъти Меси вкара топката между краката на един от най-силните вратари Тибо Куртоа. А французинът Осман Дембеле реализира гол, с който заслужи поне първия от 150-те вложени в него милиони от „Барселона“.

Челси“ изигра един от най-добрите си мачове. Удари две греди, имаше пропуски. Но срещу Меси просто е невъзможно. През триумфалната врата Лео нахлу в Клуб 100. Точно толкова са головете му в Шампионската лига. А мисията да стане №1 и тук е повече от атрактивна – Кристиано Роналдо има 117. Разликата е, че Меси е с две години по-млад и ако пази такава форма, има всички шансове да го задмине.

mesi

Аржентинецът вкара първия си гол във втората минута и осмата секунда – най-бързия в цялата му кариера. Меси стигна до 100-те попадения за 123 мача. Роналдо успя в 137. Аржентинецът ги е вкарвал само за „Барселона“, португалецът – за „Манчестър Юнайтед“ и „Реал“. И още малко статистика. На Меси му трябваха 1758 минути и 277 удара по-малко от Роналдо, за да влезе в Клуб 100. Суперзвездата на „Барселона“ се е устремил към нов сезон с над 50 гола. Досега в 43 мача отбеляза 34 пъти, а има още два месеца футбол на три фронта.

Челси“ вече е на път да чака кошмарен край на сезона, в който дори класирането за Шампионската лига не е сигурно. Единственият възможен трофей ,подобно на „Манчестър Юнайтед“, е купата на Англия. А Антонио Конте вече стяга багажа. Най-вероятно в посока ПСЖ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят