Детска полиция положи клетва

Малки доброволци от шуменските училища СУ "Панайот Волов", "Трайко Симеонов" и "Св.св. Кирил и Методий" в село Царев брод положиха тържествена клетва да помагат на полицията за по-добър ред и сигурност в града. Децата са включени в програмата "Детско полицейско управление" и им предстои 2-годишно обучение.

На церемония момчетата и момичетата обещаха да спазват етичния кодекс на доброволеца и да помагат на униформените. До дни стартира и тематичното обучение. В началото малките полицаи ще се запознаят с работата на различните служители в системата. Темите, по които ще работят са оказване на първа Долекарска помощ, Детска полицейска лична защита, Здраве, Етика и право, Безопасност на движението по пътищата, Социални умения.

Програмата е отворена за нови идеи и допълнения, а формата на обучението е извънкласна. Заниманията се провеждат по предварително изготвен график, утвърден от началника на съответното районно управление и директора на училището. Часовете са по 60 минути веднъж седмично. Очаква се децата да придобят освен знания за безопасност и активна гражданска позиция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони