"Джи Пи Груп" АД изгради пречиствателна станция в Македония

Джи Пи Пречиствателна станцияsam_0973_s

„Джи Пи Груп” АД изгради нова пречиствателна станция за отпадни води (ПСОВ), която бе открита от Министър-председателя на Македония Зоран Зорев и Министъра на Околната среда и Физическото планиране на Македония Садула Дураки. Съоръжението бе завършено успешно в края на май тази година. ПСОВ в гр. Прилеп ще подобри значително състоянието на околната среда в района на града и ще повиши качеството на водата, която достига до Прилепска река и нейните притоци.

Проектът, подкрепен от Европейския съюз, е на обща стойност над 9 млн. евро. Официалното откриване на 3 юни в гр. Прилеп бе уважено с присъствие и реч от председателя на делегацията на Европейския съюз в Македония – Самуел Збогар.

img_5841_sС изключителна бързина и професионализъм „Джи Пи Груп” АД изгради модерната пречиствателна станция за отпадъчни води с първични и вторични пречиствателни съоръжения и съоръжения за пречистване на утайки.

Една от най-важните цели, постигнати с пускане на съоръжението в експлоатация е обработката на всички отпадни води в съответствие с Директивата на Европейския съюз за пречистване на градските отпадъчни води.

От „Джи Пи Груп” поясниха, че изпълнението на проекта включва дейности по изграждане на всички обекти, свързани с ПСОВ и монтаж на съоръженията, изграждане на мост за достъп до пречиствателната станция, изграждане на оградата около станцията. Също така в проекта са включени и озеленяване, последващо присъединяване на станцията към канализационната мрежа на Прилеп, тестване и стартиране на процеса на пречиствателната станция, както и обучение на персонала за експлоатация на ПСОВ.

Министерството на Околната Среда и Физическото Планиране на Македония с подкрепата на Европейския съюз започва строежа на пречиствателната станция през 2014г. Според договора с предишния подизпълнител, той трябва да завърши през 2016г., но работите по изграждането на пречиствателната станция се забавят. „Джи Пи Груп” АД поема проекта през юни 2017 и съоръжението е завършено успешно в края на май тази година.

За Джи Пи Груп АД:

„ДЖИ ПИ ГРУП” AД е компания, специализирана в изграждането и реконструирането на инфраструктурни обекти – пътища и улични мрежи, ВиК мрежи и водни проекти; метростроителство; промишлено строителство – фотовотлтаични централи, петролни бази, пречиствателни станции и комплекси и др.; строителство на обществени и офис сгради; административни сгради от различен тип, вкл. спортни комплекси и зали; жилищни и хотелски комплекси; изграждане и поддръжка на бензиностанции, газстанции и съоръжения.

„Джи Пи Груп“ AД стартира своята дейност през 2004 г. Започнало като малка компания с тясно специализирана дейност, дружеството бързо доказва възможностите си и се превръща в синоним на качество и отговорност. Компанията разполага със собствени складови бази и механизация, собствени звена за изработка и монтаж на метални заготовки, PVC и AL дограма, декоративни обшивки, окачени фасади, външна и вътрешна реклама. Към днешна дата служителите на компанията наброяват повече от 800 човека, с над 150 висококвалифицирани инженери и експерти.

Дружеството е сертифицирано съгласно изискванията на международните стандарти ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, BS OHSAS 18001:2007, SA 8000:2008, ISO 50001, ISO 27001, а в съответствие със законодателството на Р. България е вписано в ЦПРС за всички групи и категории строежи. ДЖИ ПИ ГРУП АД притежава също и Сертификат за работа на обекти на НАТО, както и Сертификат от Държавна агенция за метрологичен и технически надзор за поддръжка, ремонтиране и преустройство на газови инсталации.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции