ДПС не участва в дебатите за исканата оставка на Жаблянов

ПГ на ДПС няма да вземе участие в дебата. Смятаме, че няма правни аргументи за исканата оставка, заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев.

„Нима забравихте, че народният представител има функционален имунитет, което означава, че не носи отговорност за изказаните от него становища от тази трибуна. Този имунитет е затова, за да може да изказва своите становища, независимо дали другите са съгласни с тях. Този аргумент отпада по конституционни съображения“, посочи той. „Ако тръгнем да гледаме от формална гледна точка нарушаването на правилника, това става на всяко пленарно заседание. Мога да припомня много такива случаи, това не е основание да се иска оставка“, коментира Йордан Цонев.

„ДПС осъжда „Народния съд“ и е било последователно в тази си позиция през всички години на прехода. Днес заявяваме, че не можем да се съгласим с личната оценка на Валери Жаблянов. Неговата партия има нарочен документ, с който се разграничава от „Народния съд“, заяви депутатът. „Няма да участваме в този фарс, който има друга цел - да не говорим за „Луковмарш“, изтъкна той.

По-рано днес депутатите отхвърлиха искането на БСП точката за оставката на Валери Жаблянов да отпадне.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика