Задържаха в Швейцария един от най-издирваните британски бегълци от правосъдието

Един от най-издирваните британски бегълци от правосъдието бе задържан в Швейцария, съобщи полицията, цитирана от Би Би Си.

Марк Аклом (45 г.), който се представил за агент на МИ6 (британското разузнаване), за да измъкне с измама 850 000 паунда от разведена жена от Глостър, изчезва през 2012 г.

Той бе проследен до луксозен апартамент в Цюрих в събота вечерта, съобщи британската полиция. Мъжът се намира в арест в Цюрих, очаквайки процедурата по екстрадиране.

Каролин Уудс твърди, че Аклом се представил за агент на МИ6 и швейцарски банкер, когато я подмамил да „заеме“ от нея спестяванията в края на продължила около година романтична връзка през 2012 г.

Преди две години за него бе издадена европейска заповед за арест, като се смята, че е бил пуснат от затвор в Испания, където лежал за имотна измама за над 200 000 евро.

През октомври 2016 г. той бе сред 10-те най-издирвани британски престъпници, като бе посочен от националната агенция за борба с престъпността за издирван №1 в Испания.

Когато Аклом бъде върнат във Великобритания, той ще трябва да отговора за 20 случая на измама, 12 – за отнемане на чужда собственост и 8 за представяне с фалшива самоличност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят