Задържаха 21 мигранти от Африка заради окупацията на Пантеона в Париж

В събота френската полиция задържа 21 африкански мигранти, които нахлуха в петък в Пантеона в Париж, за да настояват за законен статут, предава АФП.

Те ще бъдат разследвани за потенциално "нарушаване на законодателството за чужденците", каза местната префектура. Един демонстрант бе задържан и по обвинение в насилствено поведение срещу полицейски служител и ще бъде съден в неделя.

Малка група хора се събра пред полицейския комисариат в Пети район на Париж, където мигрантите бяха задържани. Някои носеха плакати призоваващи властите да "освободят жилетките" („черните жилетки“ – бел ред.) и "Полицаи расисти", показа фотограф от АФП. "Черните жилетки" е базирана в Париж асоциация на мигрантите, която носи името си от антиправителствено протестно движение на "жълтите жилетки".

Френските власти арестуваха 37 души в петък, след като около 700 недокументирани мигранти нахлуха в Пантеона, където са погребани едни от най-значимите имена на френската култура, включително писателите Волтер, Виктор Юго и Емил Зола.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа