Ивайла Бакалова е лицето на седмия сезон на Sofia Fashion Week AW 2018 (СНИМКИ)

Най-мащабното модно събитие Sofia Fashion Week AW 2018 стартира на 17 септември и в рамките на пет вечери в зала EFE в хотел „Маринела“ български и световни марки и гост-дизайнери от чужбина ще представят новите есенно-зимни колекции за 2018-2019 г. Първата вечер, както винаги е отредена за българските дизайнери.

На сцената на Sofia Fashion Week AW 2018 ще видим утвърдени имена в българската модна индустрия, като Жана Жекова, Христо Чучев, Атанас Парушев, Поля Кинова.

За трети път в модното събитие на София ще участват Biliana Yotovska label, Be Queen Fashion House и 29DESIRES.

Феновете на модата ще видят колекции, специално изработени за събитието. Трикратната носителка на наградата на Академията за мода „Златна игла“, Жана Жекова за пореден път ще докаже своите умения като дизайнер във висшата мода. Новата й колекция е вдъхновена от свежи пролетни нюанси, създаващи хармония и запомняща се красота.

Изцяло нова колекция ще покаже и дизайнерът Христо Чучев. През годините той успя да наложи свой почерк в официалната мода. За неговия стил са характерни ефирност, лекота в обемите, безкомпромисен избор на висококачествени материи, прецизна ръчна изработка и уникални детайли.

Конкуренцията в моделите от висок клас ще бъде голяма, защото на сцената ще видим и изключителните модели на модна къща Paloma Fashion - синоним за стил и изисканост. Това е модната марка, която се отличава с изцяло ръчно изработени сватбени и официални тоалети. Моделите в колекцията на Поля Кинова са създадени от изключително красиви дантели и ефирни платове специално за гала вечерта на модното събитие.

Мъжката част ще бъде заинтригувана от колекцията на Атанас Парушев, който е заложил на платове от изключително висок клас, а за изисканите господа разработва индивидуални поръчкови проекти.

Два български бранда ще покажат елегантна спортна визия на сцената на Sofia Fashion Week AW 2018. Biliana Yotovska label e лимитиран бранд, създаден от фитнес модела и Бикини-фитнес шампион - Биляна Йотовска. Спортните сетове, подготвени от нея, са очаквано секси, класически и стилно поднесени. Нейното послание към всички спортуващи е „тренирайте, грижете се за здравето си и бъдете смели“.

В спортната колекция на Flair “Feel the Move“ ще видим смели контрасти. За първи път те ще излязат на модната сцена в бяло и черно в категоричен контраст и ще събудят естествената страст за движение.

Най-популярният онлайн бранд за дизайнерска мода в България 29DESIRES ще насочи фокуса към жената, която стои между модерния Запад и мистичния Изток, събрала най-доброто от двете култури в своята визия.

Модните брандове Queen Fashion House и БАНДЕРОЛ ще бъдат впечатляващи и провокативни, както винаги с новите си haute couture колекции. Новият сезон за IMANE обещава да бъде дързък, като залага на градския шик и лежерност. Брандът „Wolf Walley“ ще допълни палитрата с нова доза елегантност за младите дами и децата, представени от най-красивите жени на Европа.

Бременните дами също не са забравени, специална колекция за тях е подготвила модна къща Instinkt. Това е единственият бранд в България, който предлага елегантни, красиви и официални дрехи за бременни жени.

Дизайнерът Гергана Петрова от модна къща Vanitas Fashion House ще изненада публиката със синтез между модерното и екстравагантното със стилното и практичното в една спортно-елегантна визия. На сцената на Sofia Fashion Week AW 2018 ще има място и за младата дизайнерка Стефи Тодорова, която ще дебютира с колекцията си “Vivo”, сътворена в комбинация от мода и музика.

Допълнение към елегантната визия на всеки може да бъдат слънчевите или диоптрични очила на българския бранд КWIAT. Новите дизайнерски модели, създадени от българи за българи, ще ще предложат повече метал, различни форми и цветове.

Седмото издание на Sofia Fashion Week AW 2018 отново дава шанс на българската мода. Още първата вечер талантливите дизайнери завладяват с блясък, стил и оригиналност и превръщат форума в запомнящо се и значимо събитие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл