Изгряващ музикант обвини Лейди Гага в плагиатство, иска да я съди за милиони

Музикантът и текстописец Стийв Ронсен твърди, че песента на Лейди Гага "Shallow" е взаимствана от неговата "Almost", пусната преди 7 години.

Ронсен обяснява, че мелодията на песента му има 3 ноти - сол, ла и си - които певицата е откраднала за парчето "Shallow" към хитовия филм "A Star Is Born", където си партнрира с Брадли Купър. Освен, че песента стана емблематична за лентата, тя получи и награда "Оскар", а двамата актьори я изпълниха на живо пред гостите на церемонията.

Адвокатът Марк Шириан сподели пред американски таблоид, че клиентът му Ронсен иска да осъди звездата и се надява да получи милиони от нея.

Адвокатът на Лейди Гага (Орин Снайдер) е убеден, че Стийв просто се опитва да изкара лесни пари на гърба на певицата. Той допълва още, че тази мелодия е много популярна и използвана в песни още от 80-те години на миналия век.

Преди няколко месеца Шириан е изпратил до Гага "официален доклад от уважаван професор по музика, който доказал, че между двете песни има много прилики по отношение на темпото, мелодията и ритъма".

Снайдер е категоричен, че ако случаят стигне до съдебната зала, двамата с Гага ще се борят със зъби и нокти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл