Ирина Флорин: Няма мъж, който да ме е издържал

- Ирина, на пети февруари имаш рожден ден. Как ще го посрещнеш и какво си пожелаваш?

- Всеки път го посрещам различно, но винаги с настроение и заедно с най-добрите ми приятели, а също така с очакване за една по-хубава година, защото рожденият ми ден е в началото на годината. Пожелавам си най-вече здраве. Като цяло всичките ми рождени дни се характеризират с много танци, емоция и много смях.

- А имаш ли някой наистина незабравим рожден ден?

- Преди 4 години с моя приятелка отидохме до Тенерифе, за да отпразнуваме там рождения ми ден. Ще запомня преживяването с това, че много ме беше страх, като летяхме от Мадрид за Тенерифе. Бяхме на някакъв огромен самолет на два етажа, на който не му се виждаха крилата - толкова беше голям! Като излетяхме и той като взе да се клати над океана – имаше вятър, турбуленция и тогава казах на моята приятелка – хей сега, каква нелепа смърт – вестниците ще напишат - за рождения си ден Ирина Флорин изядена от акулите в океана!

- Бащата на сина ти - инж. Георги Тончев, който е изобретател, сигурно ти подарява най-нестандартните и оригинални подаръци?

- Да, той създаде прототип на ел. автомобил и много държи да карам такъв. Тези превозни средства тепърва ще навлизат, дори се дотират от държавата и ако решиш да си вземеш електромобил, общината ти плаща една част от сумата, а ти доплащаш останалата.

- Новата ти песен - “Какво е любов?” се превърна в хит. Ти самата разбра ли какво е любов?

- Не съм уверена, че съм разбрала на 100-процента, защото ако човек знае със сигурност какво е любов - ще му е ужасно скучно. Смятам, че дори знам само няколко процента какво е, но съм щастлива, защото имам още какво да разбирам.

- В песента питаш също - защо трябва да страдаме в любовта? За теб това красиво чувство винаги ли е свързано със страданието?

- Любовта е много свързана със страданието, защото тя е едно усещане, което търси някаква сигурност, някакво разбиране и е много обсебващо като чувство. За себе си обаче мога да кажа, че не страдам за любовта и някак си съм възпитала това чувство в себе си. Научила съм се да приемам човека отсреща такъв, какъвто е, без да го обсебвам и без да имам кой знае какви големи изисквания към него. Най-важното е, че нямам почти никакви очаквания от този човек и затова винаги съм щастлива. Нещастни са хората, които имат големи изисквания, те не изживяват любовта си, а просто постоянно имат някакви очаквания и изисквания - това много ги тормози и тогава няма връзка, тя се разпада.

- В момента щастлива ли си в любовта?

- Не съм влюбена, но съм щастлива, аз съм винаги щастлива.

- Има ли някоя от песните на новите ни изпълнители, която истински да те е развълнувала?

-От новите изпълнители харесвам Вензи, допада ми неговата емоционалност и мисля, че той за в бъдеще може да изпее още по-хубави песни, но това вече зависи от продуцента му. Харесвам също Дара и нейната енергия, както и Михаела Филева и Кристиан Костов.

- Ти си била в един от най-звездните випуски в Консерваторията. Имаш ли незабравим спомен от студентските си години?

- Тогава много обичахме да се събираме с китара и с барабани. Правехме партита, но аз бях много умерена като студентка, по-скоро в последните 15 години станах по-голямо диване, отколкото като по-млада. Много обичам да ходя по клубовете и да танцувам с приятели.

-Коя е темата, която те вълнува напоследък?

- Развълнува ме това, че когато стана атентатът срещу “Шарли Ебдо” във Франция, всички напълниха фейсбук с “Же сюи Шарли”, а когато загинат 50-100 човека в Близкия изток, никой не си променя статуса във фейсбук.

- Сблъсквала ли си се с агресивно отношение?

- Случвало ми се е да ме оберат на улицата – беше тъмно, също така веднъж ме блъснаха със сак, но не смятам, че това е нещо кой знае какво - просто се случват тези неща. Имала съм телефонен терор, също и в месинджър и къде ли не, но аз имам начин да се справям с такива неща – блокирам, игнорирам, това се случва с всеки.

- За или против Истанбулската конвенция си?

- Аз съм за това, да има наистина законово право за защита на жените и децата, но в Конвенцията има и някои неща, които не приемам, затова в този случай бих казала, че не съм за Истанбулската конвенция.

- Имаш дует с Азис, който е сред малкото родни популярни лица, които признават открито сексуалните си предпочитания. Харесва ли ти тази негова смелост?

- Да, той е свободен човек. Харесва ми, че е широко скроен, открит и точно затова е успешен. Мисля, че ако актьори, изпълнители и публични хора се открият, че са хомосексуални, защото има много такива - този проблем въобще ще изчезне. Хората ще разберат, че това са едни нормални хора, а според мен това прикритие създава тези проблеми с неразбирането.

- Участва във “Вип брадър”. Каква беше причината да влезеш и остана ли близка с някой от съквартирантите ти?

- “Биг брадър” е изключителен социален експеримент и това беше може би най-големият ми мотив да вляза вътре, защото страховете, които изпитвах преди това бяха една голяма мотивация да тръгна срещу тях. Исках да разбера защо се страхувам от това да съм вътре в къщата. Реално нямаше от какво да се притеснявам, защото нямам някакви дълбоки и скрити тайни, които да извадят за мен, но може би се притеснявах от това, че трябва да живея с толкова хора, които не познавах в една стая и как ще се адаптирам. Научих, че човек трябва да се изправя срещу страха си, за да успява. Иначе Пламен Медаров остана най-големият ми приятел от шоуто, както и Мира Радева. Медаров в началото ми беше леко странен и прикрит, защото имаше и мисия, която аз много бързо схванах и се сприятелихме истински още в къщата, макар, че той ме предаде на два пъти, но аз разбрах защо го направи – защото искаше на всяка цена да спечели. Така или иначе, той е единственият човек, с кого останахме много близки от къщата.

- Красивата и успяла жена плаши ли мъжете?

- За това трябва да питате тях, но мъжът трябва да е много силен, много любопитен и много успял, за да приеме до себе си една умна, успяла, добре изглеждаща жена. Обикновено мъжете търсят жени, на които могат да бъдат полезни по някакъв начин, за да се чувстват повече мъже. Общо взето не е лесно на умните, красиви и успели жени да си намерят достойни мъже. И приемащи ги най-вече.

- Би ли тръгнала с мъж, който получава по-малко пари от теб или е в коренно различна сфера - с шофьор или шлосер например?

- Много хубава тема отвори, защото винаги е имало такъв упрек към мен – тя е с Кеворк Кеворкян, тя е с Алекс Нестор или с не знам си кой. Е, добре де, аз къде да го срещна шлосера? Човек среща любовта в средите, в които се движи. Мен не са ме канили да пея в завода за шлосери до сега, както и в завода за водопроводчици, но влюбването или става, или не става, не те пита какъв си - дали си журналист, дали директор на телевизия или директор на водопад. Когато се появи емоция, другото няма значение. Аз съм имала много мъже, които не са били известни – е, чак много не са, но съм имала мъже, които не са били публични личности.

- Но сигурно са били не по-малко финансово обезпечени от теб…

- Не съм се интересувала от това и мога да кажа, че досега мъж не ме е издържал, освен бащата на сина ми, който ни е помагал много и още ни помага, когато има нужда, но няма мъж, който да каже, че ме е издържал.

- А с Кеворк Кеворкян останахте ли приятели и с какво те обогати връзката ви?

- Да, запазихме приятелство. Поначало нашата връзка беше много особена, беше много по-различна от всякакви други връзки, които съм имала, защото Кеворк е по-особен човек. Имахме една изключителна, много пълноценна и много готина връзка, аз много го уважавам и той е един невероятен човек. Той ме обогати с разговорите, които сме водили, както и с многото запознанства с интересни хора. Кеворк ме запозна например с поета Любомир Левчев и съпругата му Дора и много пъти сме се срещали с тях.

- Посвещавала ли си някоя твоя песен на Кеворк, или на някой друг обект но твоите чувства?

- Да, имам една песен, посветена на Кеворк – “Неон”, от албума “Копринена жена”. Като цяло имам няколко песни, които съм ги правила в периоди, когато съм била влюбена в някого.

- Кой е най-абсурдният слух, който си чувала за теб?

- Навремето имаше някакъв нелеп слух, че съм пазарувала с фалшиви двадесетолевки в ЦУМ. Друг смешен случай беше, когато писаха, че Борислав Михайлов ме е водил във Виена да ми присаждат коса. Смее се.

-Кои български мъже определяш, като най-сексапилни?

- По принцип българите са си сексапилен народ. Красотата е относително нещо, но има много хора, които харесвам. Григор Димитров например ми е сексапилен – наистина един секси млад мъж.

- Споделяш ли мнението на твоята състудентка Кристина Димитрова, че е хубаво жените да са с по-млади мъже, защото им действат добре?

- Споделям го, понеже я познавам добре и знам, че тя има много дълга връзка с Васко, който е много готин и доста по-млад и аз много им се кефя. За мен лично обаче няма такава тясна връзка – една жена е красива, когато е обичана и обича мъжа, с когото е. Вече дали ще е по-млад, това зависи от предпочитанията й.

- Какво ти помага в трудни ситуации?

-Надеждата и вярата! Изключително голям оптимист съм и имам много мечти за себе си. Не съм подвластна на материалните неща и не страдам от това, че някой има повече от мен, за мен животът има друга страна, която ме прави щастлива като приятелите и работата ми. Много съм щастлива, че през миналия януари животът ме срещна с Крум Георгиев, с когото вече работим заедно.

- В какво вярваш най-силно?

- Вярвам в доброто у хората.

 

Нашият гост

Ирина Флорин е едно от емблематичните имена в родната музика. Певицата дължи необичайната си фамилия на факта, че по бащина линия има една четвърт румънска кръв. Завършила е Консерваторията в класа на проф. Георги Кордов заедно с едни от най-популярните ни изпълнители, като Георги Христов, Кристина Димитрова, Етиен Леви, Нели Рангелова и Веселин Маринов. Големият й пробив идва с песента „Цвят лилав”, автори на която са популярната текстописка и журналист Даниела Кузманова и колегата й Стоян Михалев. Талантливата певица успява да изгради свой собствен стил и много държи на стойностните текстове, като някои от най-въздействащите в кариерата й са на поетесата Ина Григорова. Освен на музикалната сцена Ирина жъне успехи и като дизайнер. Първата й авторска колекция печели престижното отличие „Златна игла” за дебют.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта