И Ботас остава в „Мерцедес“

78-vrez-01И Валтери Ботас последва съотборника си Люис Хамилтън и удължи договора си с „Мерцедес“, ден преди старта за Гран при на Германия от Формула 1. Споразумението на финландеца е за следващата година с опция до 2020-а. Финансовите параметри обаче не се разкриват. Досегашната му заплата бе $12 млн. на сезон, а според неофициалната информация сумата остава непроменена.

„Щастливата новина за мен идна на пистата „Хокенхайм“, която е не само домашна за моя отбор – заяви Ботас. - Именно там спечелих първата си победа през 2007 година. - През този сезон не ми върви много, но в тима виждат възможностите ми и това е отличен знак за гласуваното към мен доверие.“

Пилотът допълни също, че се чувства комфортно в работата си с Хамилтън. „Имаме прекрасни отношения – честни и непринудени – продължи той. - И винаги се стремим да побеждаваме. А удължаването на договора ще ни позволи да се концентрираме изцяло върху спечелването на титлата.“

Ботас е в отбора на „сребърните стрели“ от 2017-а, а във Формула 1 е от 2013 г. В кариерата си има три победи и все с немския тим.

Ден по-рано Хамилтън парафира с „Мерцедес“ също за 2 г., а договорът му е за 80 млн. паунда ($104 млн.). С това четирикратният световен шампион стана най-високоплатеният пилот в историята на Формула 1.

Тото Волф:

За нас е важен и неговия характер

Изявите на Ботас този сезон бяха отлични – обяви Тото Волф, шеф на „Мерцедес“. - И ако не бяха нашите грешки и неговата липса на късмет, той можеше да оглави дори класирането в шампионата. Когато взимахме решението за удължаване на договора имахме предвид не само неговите възможности в работата, но и характер. В отношенията им с Люис Хамилтън всичко е открито, липсва всякаква политика. А това е изключително важно, щом иде реч за битка за титлата. Радвам се да го запазим в отбора!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт