И „Ливърпул“ в бездната на лудостта

Трансферната лудост застигна и „Ливърпул“. Клубът плати 75 милиона паунда (85 милиона евро) за футболист почти без визитка! Холандският защитник на „Саутхемптън“ Върджил ван Дайк стана най-скъпият бранител в историята на футбола. Още през лятото „Ливърпул“ го искаше, „светците“ не го дадоха. И спечелиха от казиното! Ван Дайк игра много слабо цяла есен заедно с целия отбор на „Саутхемптън“. В последните три дори не влезе за минута. За цялата календарна година холандецът има само 16 мача заради контузия в коляното. А в желанието си да не пропусне още един трансфер „Ливърпул“ бръкна дълбоко в джоба на американските си собственици.

Ван Дайк ще получава по 180 000 паунда (203 000 евро) седмична заплата до 2023 година. Германският треньор Юрген Клоп е много критикуван за слабата защита на „Ливърпул“, но холандецът до този момент не може да мине за суперзвезда. Говореше се, че и „Манчестър Сити“ го иска. Треньорът Пеп Гуардиола обаче категорично отрече за интерес.

Подписах с един от най-великите клубове в света – написа в Туитър Ван Дайк, позирайки с новия екип пред коледната елха. - Нямам търпение да дебютирам за „Ливърпул“. Искам да изляза пред трибуна „Коп“ и да дам всичко от себе си. Благодаря на всички в „Саутхемптън“ за прекрасното време, което прекарах там. Създадох приятели за цял живот.“

2829-%d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%b4%d0%b8

В „Саутхемптън“ със сигурност могат да благодаря на „Ливърпул“. От 2014-а насам „червените“ пазаруват богато на Южния бряг и са дали на съперника 187 милиона евро. В първата година за едно лято „Ливърпул“ взе триото Адъм Лалана, Рики Ламбърт и Деян Ловрен за общо 55 милиона евро. След 12 месеца ги последва Натаниел Клайн срещу 14 милиона. А през 2016-а дойде и най-добрата покупка – Садио Мане, срещу 34 милиона евро.

Манчестър Сити“ е рекордьор по скъпи защитници в историята на футбола. Сред първата десетка четири от трансферите са на „гражданите“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят