Капитанската лента причина за отказа на Облак

Капитанската лента е причината за отказа на Ян Облак да пази за Словения в предстоящите мачове на тима срещу Кипър и България в турнира Лигата на нациите. Поне такава информация се тиражира в родината му.

Първоначално стражът и клубът му „Атлетико“ (Мадрид) изпратиха писмо до футболната централа на Словения с молбата играчът да получи почивка, защото е контузен. В последствие Облак бе сниман, че въпреки информацията за травма, той тренира с тима си. В събота вечер картите паднаха с появата му в титулярния състав на „Атлетико“ срещи „Селта“ (0:2). Облак бе на вратата цял мач.

В Словения веднага разкриха, че причината за отказа му е всъщност е капитанската лента. Селекционерът Томаш Кавчич я дал на защитника Боян Джокич. Бранителят е на 32 години и е сред най-опитните в редиците на Словения.

"Наистина съм контузен, но стискам зъби и играя – каза Ян Облак. - Получих травма в контрола през юли. Имам нужда от почивка, защото пия болкоуспокояващи. За съжаление, всичко това се преекспонира. Води се една отрицателна кампания, която, в крайна сметка, не зная защо е насочена срещу мен."

Снимка: Instagram

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят