Корнелия Нинова свали градския лидер на БСП във Варна

Снимка: Вляво до Корнелия Нинова е новият градски председател на БСП във Варна-Христо Боев. Сваленият Борислав Гуцанов не присъстваше на пресконференцията.

Дългогодишният градски председател на БСП във Варна Борислав Гуцанов се прости с партийния си пост по време на обиколката на Корнелия Нинова в страната. "Взехме едно нелеко решение. Изпълнителното бюро свали политическото си доверие от Борислав Гуцанов като председател", обяви на пресконференция във Варна Нинова.

Според нея причината е в състоянието на градската организация, която не винаги е опозиция на ГЕРБ, представянето на последните местни избори, заради което партията има само 5 общински съветници и вътрешните противоречия.

"Търсим обединение, което може да бъде постигнато от един нов човек, който не е ангажиран със стари битки, наслагвани от години. Този проблем във Варна с противоборството и различни игри на хора не е от вчера", коментира още соцлидерката. Временно до конференцията през септември градската организация във Варна ще оглави общинският съветник и юрист Христо Боев.

БСП ще стартира от Варна национална кампания за допитване до жителите на общините по местни проблеми, обяви Корнелия Нинова. Ще се събира подписка от хората по важни за тях въпроси и ще се търсят решения, като се използват всички форми на комуникация, обясни тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика