Красимир Балъков остава начело на ФК "Етър"

Красимир Балъков остава като главен мениджър на ФК „Етър“ във Велико Търново. Решението преди новия сезон идва след едномесечни разговори на ръководството на клуба и Община Велико Търново с футболната легенда. Той поясни, че договорът му с виолетовите е за една година.

„Първата ни обща цел бе изпълнена- „Етър“ да е в състава на Първа лига. Сега имаме за цел да натрупаме точки и до зимата да няма тенденции отборът да се бори за оставане в А група, да работи в комфорт", коментира Балъков.

Александър Нанков, член на УС на „Етър“ окачестви като успешни изявите на виолетовите през изминалия сезон и благодари на треньорите Станислав Генчев, Калоян Чакъров, Илиян Киряков и Тодор Колев и най- вече на Балъков.

Административният директор Страцимир Тинчев посочи, че съставът на „Етър“ се запазва за новия сезон в по-голямата си част.

Договорите на футболистите Яни Пехливанов, Иван Вълчанов, Ерик Почански и Венцислав Василев, които са изтекли, вече са подновени. Двама нови футболисти са привлечени към клуба - левият бек Крум Стоянов и естонският централен защитник Артьом Артюмин.

Стоянов идва от „Динамо“ (Минск) и е бил играч на „Черноморец“ (Бургас) и „Ботев“ (Пловдив). Националът Артюмин идва от „Калев“, (Талин) и има над 50 изиграни мача за националния отбор на Естония.

Новият сезон болярите ще започнат с усилена подготовка и лагери. На 23 юни виолетовите ще се срещнат с „Дунав“ Русе в Трявна, на 26 юни те са на подготвителен лагер в Дряново. На 4 юли играят с „Несебър“ в Стара Загора, на 7 юли – с „Ботев“(Гълъбово) в Дряново, а на 13 юли щабът и новият отбор ще бъдат представени официално на стадион „Ивайло“ пред търновските фенове.

По отношение на бюджета, ръководството не съобщи точна цифра, но уточни, че той е по-малък от този на "Пирин" Благоевград - 2,8 млн. лева. Нанков припомни, че общинската субсидия за клуба за м.г. е била 300 000 лева, от спонсори и реклами виолетовите получават повече постъпления.

Освен това получават и около 50 000 лева под формата на материали и топки за детско- юношеската школа, от БФС- за телевизионни права и др.

"Разполагаме със скромен бюджет, основно разчитаме на мои и общи контакти, търсим футболисти, за които да не правим странични плащания", коментира още Балъков.

По думите му, в момента най- важното е да се сглоби боеспособен екип с характер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт