Крах за българите в Лига Европа

Истински крах претърпяха отборите с български играчи в Лига Европа. Тимовете на Симеон Славчев, Георги Миланов, Ивелин Попов и Единсон Йорданов загубиха своите срещи.

"Карабах" бе разгромен от "Спортинг" (Лисабон) с 1:6. Азерите до момента се представяха добре, направиха и прилична кампания в квалификациите за Шампионската лига. Славчев игра 70 минути, получи жълт картон, а накрая беше заменен от хърватина Филип Озобич.

"Не разбирам какво се случи - каза Славчев. - Трудно се получават такива загуби. Не мога да ви обясня защо играхме така. Възможно е да е заради високото ниво на съперника. Сега ни чака последният мач в Лига Европа в Лондон срещу "Арсенал", където ще играем за честта си и за феновете си. Длъжни сме да преодолеем този момент, да се развиваме, да действаме по-добре във всяка една зона и по-добре да се отбраняваме очевидно".

"Карабах" е последен в класирането с 3 точки и без шанс да прескочи груповата фаза.

Георги Миланов не успя да помогне на МОЛ (Види) при гостуването на БАТЕ (Борисов). Тимът на българина загуби с 0:2. Миланов игра цял мач.

В класирането БАТЕ е втори с 6 точки, а МОЛ е трети със същия актив. В последния кръг наследникът на "Видеотон" е домакин на "Челси", а ПАОК приема беларуския състав.

"Рапид" (Виена) сюрпризира неприятно "Спартак" (Москва) и спечели с 2:1. Българският национал Ивелин Попов се появи на терена в 82-ата минута, но усилията му не дадоха резултат. Руският гранд е последен в своята група с 5 точки, но с шанс за продължаване в следващата фаза.

Единсон Йорданов игра цял мач за "Дюделанж" на "Сан Сиро" при загубата с 2:5 от "Милан". Италианският гранд ще спори с "Олимпиакос" в последния мач от груповата фаза за класиране на 1/16-финалите. Тимът на Йорданов е последен с нула точки. Лидер е "Бетис" с 11 пункта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят