Къща за 11,3 млн. лева на длъжник продава ЧСИ

Луксозната къща се намира на ул. Оборище в София.

25 хотела, ветроходна яхта и моторен танкер предлагат още на търг

Четвърти опит за къщата-музей на Яворов

Частен съдебен изпълнител продава за 11 358 820 лева къща на длъжник, се вижда от обява публикувана на сайт на Камарата на частните съдебни изпълнители (КЧСИ). Луксозният имот разполага със собствен вътрешен басейн, намира се на ул. Оборище и е на площ от 2433 кв. метра, като застроената площ е 439 кв. м.

Това е най-скъпият имот на длъжник, обявен за продан. След него се нарежда незавършен хотел в Банско с начална тръжна цена 8,17 млн. лева. Общо 25 хотела са сложени на тезгяха заради неплатени задължения на собствениците им. Тръжните им цени обаче са далеч под тази за къщата в центъра на София. В Априлци цял хотел се предлага за 2,05 млн. лева, в Кошарица за такъв искат 1,36 млн. лева, а в Пампорово - 1,34 млн. лева.

Частен съдебен изпълнител отново е обявил за публична продан къщата, в която поетът Пейо Яворов е живял със съпругата си Лора на улица „Г. Раковски” 136 в София. Това е четвъртият опит имотът да бъде продаден, като на първия търг цената беше 1,62 млн. лева, а сега е паднала до 1,28 млн. лева. До продажбата на имота се стигна заради неуредени финансови отношения на сегашния собственик на имота. В средата на февруари заместник-кметът на София по култура и образование Тодор Чобанов заяви, че общината не се е отказала да купува къщата на Яворов и възнамерява да настани там Националния литературен музей, но се изчаква решението на съда.

ЧСИ продават още 130 магазина и 64 заведения на длъжници. Най-висока цена се търси за магазин в Пловдив върху 546 кв. м, с начална цена близо 849 хиляди лева. За заведение в Созопол на ул. Ропотамо съдебният изпълнител иска 1,38 млн. лева, а за такова в центъра на София - на ул. „Граф Игнатиев” обявената цена е близо 1,1 млн. лева.

Ветроходна яхта също търси новия си собственик срещу 46 744 лева. За публична продан е обявен и моторен танкер, като началната цена е 330 хиляди лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес