"Левски Лукойл" изравни на "Балкан" след двудневна битка - 1:1

След двудневна битка „Левски Лукойл“ успя да изравни на „Балкан“ (Ботевград) до 1:1 победи във финалната серия от НБЛ. Вторият плейоф бе прекратен при 66:59, а последните 3 минути се доиграха на следващия ден, като софийският клуб приключи с победа - 71:65.

До тази развръзка се стигна след скандалното прекратяване на мача в сряда вечер. Два дни след искрите между феновете на двата отбора в първия двубой в зала „Универсиада“, се стигна до още по-сериозни сблъсъци. Агитката на „сините“ бе настанена точно зад пейката на гостите и започна да я обстрелва с бутилки и други предмети. 25 секунди преди почивката срещата бе прекъсната, а малко по-късно президентът на „Балкан“ Михаил Михайлов изведе отбора си. Впоследствие играта бе подновена, но „синята“ агитка продължи с обстрела и 3:01 минути преди сирената бутилка уцели играч на ботевградчани. След нови грозни сцени мачът бе спрян, а в залата нахлу жандармерия. Опитът на дежурния делегат Борислав Пелтеков да наложи доиграване без публика удари на камък, тъй като гостуващите фенове отказаха да напуснат залата. Тогава той реши срещата да завърши на празни трибуни ден по-късно, а президентът на „Левски Лукойл“ Тодор Стойков поиска служебна победа.

„Както сме допуснали феновете на „Балкан“ и не сме ги ограничавали, така няма как да ограничим и нашите фенове – заяви Стойков. - Имаме трибуна от едната и от другата страна. Спазили сме правилника – 4 празни реда отстояние. Какво можем да направим? Да изведем нашите запалянковци, за да останат тези на „Балкан“ в нашата зала ли?“

От лагера на гостите обаче обвиниха „Левски Лукойл“ заради разположението на агитката точно зад пейката им.

„Този път е наложително някой да бъде наказан, защото можеше да има и пострадали - заяви старши-треньорът на „зелените“ Небойша Видич. - И е истински късмет, че всичко се размина без наранени хора. Ние дойдохме да играем баскетбол, а не на война! Задминахме Камбоджа.... И аз като чужденец подобно нещо не съм виждал никога досега през живота си. Мястото на агитката на „Левски“ не беше зад скамейката ни. През цялото време ни плюеха и трябваше момчетата да се завиват през глава, за да се предпазят.“

Самите играчи и от двата тима съжалиха са случилото се и за ексцесиите, които станаха не по тяхна вина.

„Нека да оставят нас, играчите да си свършим работата на терена“, призова Божидар Аврамов, баскетболист на „Левски Лукойл“.

Серията продължава в Ботевград с третия мач в събота.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт