„Левски“ представи отбора с разгром

С разгром над „Слившнишки герой“ с 5:1 бе представен отборът на „Левски“ преди пролетния дял на шампионата.

Близо 1500 души изгледаха проверката от Сектор „А“ на стадион „Виваком Арена Георги Аспарухов“, въпреки лошите атмосферни условия.

Най-много аплодисменти по време на кратката церемония преди мача получиха капитаните Божидар Митрев и Роман Прохазка, както и реализиралият седем гола през есента бранител Давид Яблонски. От новите играчи най-топло посрещнат бе полузащитникът Филипе Нашименто, привлечен от „Динамо“ (Букурещ).

А нападателят Станислав Костов се превърна в голмайстор на тима по време на зимната подготовка. Бившият играч на „Пирин“ реализира едно от попаденията във вратата на „Героя“. Това бе трети негов гол, след като преди това се разписа още срещу „Флориана“ и „Флорисдорфер“.

Останалите попадения за гръмкия успех бяха дело на Жерсон Кабрал, Габриел Обертан, Аймен Белаид и Серджиу Буш.

Делио Роси, треньор на „Левски“, използва два състава по време на полувремената. От новопривлечените сред титулярите започнаха единствено Костов и Нашименто. През втората част на терена се появиха Афонсо Фигейредо, Паулиньо и Белаид. Ривалдиньо не игра, тъй като все още не е в оптимална форма.

На трибуните от ръководните органи очаквано бе само изпълнителният директор Красимир Иванов, отказал да коментира каквото и да било. По същият начин процедираха и останалите от лагера на „Левски“ след мача. Единствено собственикът на клуба Спас Русев даде кратко изявление по повод оставката на координатора по спортните въпроси Асен Букарев. Босът стори това от Пьонгчанг, където гледа зимните Олимпийски игри.

„Няма абсолютно никакви сътресения – обяви Русев пред БНТ. - Това е част от живота. Сега предстои първи мач от втория дял на първенството срещу „Ботев“ (Пловдив). През пролетта ще се стремим към по-добро представяне.“

Снимка: СПОРТАЛ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ