Майката на Григор: Той е абсолютен българин

Григор Димитров не пристигна у нас, за да приеме спортния „Икар“ за „постижение на годината“. Причината е тренировъчната му програма, подчинена на старта на новия сезон още на Нова година. А признанието сега е за стореното през 2017-а, когато той направи най-силния сезон в кариерата си - спечели 4 титли, включително в София, на „Мастърс“-а в Синсинати (САЩ) и на заключителния турнир в Лондон, като се придвижи до 3-ото място в световната ранглиста.

От негово име наградата получи майка му Мария, която обеща, че синът й скоро ще пристигне, за да приеме лично приза – уникална пластика на художника Христо Христов.

„Радвам се и съм благодарна за това признание – заяви майката на тенисиста. – Мога да ви кажа, че синът ми се гордее с тези награди. Той е абсолютен българин. Любовта на хората е изключителен стимул за представянето му.“

До последно не беше ясно дали Димитров ще пристигне у нас и за церемонията по награждаване на спортист и треньор №1 за 2017 г. В крайна сметка той изпрати видеопослание. А вчера треньорът му Дани Валверду пусна в социалните мрежи снимка, на която Григор позира с испанския си колега Фернандо Вердаско по време на тренировка на другия край на света – в Маями.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл