Мистерия с швед на "Герена"

В мистерия се превърна трансферната сага с Антон Тинерхолм в "Левски". В късните часове в сряда скандинавската мениджърска агенция на играча обяви, че вече е подписал договор с водения от Делио Роси тим. В социалните мрежи дори се появи снимка на бранителя с неговите агенти, помощник треньора в "Левски" Асен Букарев и исландския защитник на тима Холмар Ейолфсон.

"Официално нашият клиент Антон Тинерхолм подписа договор с "Левски", написаха представителите на шведския бранител.

Няколко часа по-късно 26-годишният играч опроверга информацията.

"В България съм, но още не съм подписал - написа Тинерхолм на профила си в "Инстаграм". - Имам и други предложения. В момента обмислям кое е най-доброто за мен."

Веднага се поправи и мениджърската агенция на шведа.

"Прибързахме като обявихме тази новина - каза Пер Йенсен, мениджърът на футболиста. - Действително сме в София, за да посетим клуба. Антон иска да се запознае с базата и условията преди да вземе решение. Трудно е да се прецени какъв е шансът да подпише."

Тинерхолм, който беше избран за най-добър защитник през изминалия сезон в шведското първенство, все още има договор с шампиона "Малмьо". Контрактът изтича в края на календарната 2017 година. Феновете на тима са бесни, че един от любимците им не желае да подпише нов договор и атакуваха профила му в "Инстаграм". В диалозите се включиха и феновете на "Левски".

"Добре дошъл в България и да не си посмял да се откажеш!", гласеше един от любопитните коментари на родните фенове.

Антон Тинерхолм е десен защитник. През последния сезон е изиграл 27 мача в първенството, в които е отбелязал 5 попадения. Общо във всички турнири срещите зад гърба му са 30. За "Малмьо" има 136 срещи.

Докато на „Герена“ чакат сагата около сделката да приключи, то ръководството уреди контрола по време на паузата в шампионата.

Делио Роси ще чисти грешките в играта на тима с контрола срещу "Локомотив" (Сф). Спарингът е в неделя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ