Младоженци поискаха вместо букети за сватбата да съберат дарение за деца

Новобрачна двойка от Разград дари пари от сватбата си на Центъра за настаняване на деца и младежи с увреждания в града, съобщиха от местната администрация. Татяна и Йордан Енчеви предоставят 450 лв., за да бъдат оцветени с красиви рисунки стените в двете къщички, обитавани от децата. Идеята им е да се създаде повече красота в уют в социалното заведение.

Младоженците специално предупредили гостите на сватбата си, която се състояла на 9 септември, да не им купуват цветя. Помолили ги, ако са решили да инвестират в букети, сумата, която са предвидили, да отиде за дарение. Така вместо много цветя, които ще живеят кратко, събрали 450 лв., които сега ще помогнат за украсяване с цветни рисунки на дома на децата, които са лишени от родителски грижи.

В Центъра са настанени 23 деца и младежи, уточняват от общинската администрация в Разград и заедно с директора на услугата Ралица Янкова благодарят на младото семейство за жеста.

Създаването на повече уют там е поверено на художника Александра Николова, която вече е рисувала и в други социални домове, както и стени в детското отделение на местната болница.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България