Моника Валериева за обира в дома й: От полицията казаха, че най-вероятно са хора от близкия ми кръг

Моделът Моника Валериева, от чийто дом в столичния Студентски град бяха откраднати над 92 хиляди евро и ценности, коментира обира. "Случаят е специфичен, не е точно нормалният обир", каза тя по БТВ.

"Аз съм човек, въпреки че съм в публичното пространство, комуникиращ с много малко хора. Което ще рече, че може би се касае за близък човек от моето обкръжение. Изплаших се, защото са влизали в дома ми и защото разбрах, че са ме следили и защото си видях бикините до секс играчки, примерно, затова се изплаших. Мисля, че е достатъчен повод да влезеш на мястото, на което живееш от 8-9 години, и да завариш всичко е ей-така. Вратата ми беше заключена толкова пъти, колкото аз я бях заключила. И ние я отворихме с ключа си, без да има никакъв проблем. Най-вероятно се касае за подправен ключ. Просто ми нямаше най-ценните вещи", разказа Валериева и уточни, че става въпрос за два часовника, доста бижута, които при продажба нямат стойност.

"Те се равняват при закупуването им на 200 000 лева и 92 000 евро в кеш", каза тя.

На въпрос откъде са тези пари, Валериева отговори: "Мен НАП не ме разследва. Аз съм се осчетоводила, счетоводството ми е изпратило договора. Плащам си данъците. Писаха, че съм безработна. Не съм безработна, аз имам компания, имам три компании, работя. Аз никога, като едно умно момиче, не бих предоставила исканата сума, която ми липсва, или нещо такова, ако не мога да докажа доходите си. Може би много хора, които ме обявяват за глупава, че съм си държала парите така, че дори милионерите не си държат парите така, да го отчитат както искат. Аз знам за себе си, това не може да ме бутне по никакъв начин", категорична е Валериева.

Нищо от откраднатото не е било застраховано. Парите в кеш са били за кола, обясни още Моника Валериева.

"За съжаление, след разговора ми с полицията ми казаха, че най-вероятно става въпрос за близкия ми кръг, но работят по всички версии, включително групировки, които се занимават с кражби, и нямат нищо общо с близкия ми кръг. Аз се съмнявам във всички, не живея нормален живот в момента. Аз комуникирам с 5 човека и се съмнявам във всички тях, а не искам, защото те са ми най-близките хора и е много странно", добави моделът.

Задържани все още няма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България